Kremalı Ispanaklı Makarna Tarifi

Makarna tariflerini sebzeli sevenler etli sevenler, fırında sevenler, makarna sevmeyeni de gördüm şahit oldum ama makarnanın salatası, kıymalısı, fırında veya etlisi veya böreği bile enfes oluyor yılın her gününe özel bir makarna bile yapılabileceğini biliyor muydunuz? O kadar çok farklı tarifleri var yanı klasik makarnalardan sıkılanlar buradaysa bu tarif yumuşak kıvamlı ve kremalı olarak şip şakçı yanı hızlı ve pratik tarif arayanlara gelsin.

Bu aralar çok yoğun tempoda olduğum için bende hızlı yapılan ama lezzeti damakta bırakanlar tariflerden çok faydalanıyorum paylaşmadan olmaz dı zaten.

2 kişilik: makarna olarak penne, kelebek, burgu makarna, veya  kesme makarna bu tarif için çok uygun makarna çeşitlerinden. 

Kremalı ıspanaklı makarna için gerekli malzemeler:
Ispanak 1 bağ
Yarım paket makarna
1 kutu krema ev yapımı kullandım
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Kremalı ıspanaklı makarna tarifi hazırlanışı:

Ispanakları derin bir kabın içinde suya bastıralım topraklarını sala dursun.

Makarnaları haşlamaya alın su ısıtıcılar hemen devrede tarifi 25 dakikada hazır olsun istiyoruz sonuç olarak.

Su kaynamaya başlayana kadar hemen sarımsakları soyup ezelim.

Makarnaları kaynamış olan suya alalım kaynamaya başlasın aldente olarak seviyorsanız ev tipi ocaklarda 8 dakika yeterli oluyor makarna kaynamaya başladıktan sonra daha yumuşak sevenler 12 dakika yeterli olacaktır tuzu ilave etmeyi unutmayın.

Makarnalar haşlanma aşaması devam ederken diğer yandan da ıspanakları hemen yıkayalım yaprak kısımlarını ayıklayıp doğrayalım kurutucuda kurutalım ardından sıvı yağı tavaya alalım üzerine sarımsakları ilave edelim sotelenen sarımsakların üstüne ıspanakları alalım çevirelim tuz ilave edelim ıspanaklar hemen rengini atınca haşlanmış makarnaları direk kevgirle tavaya alalım ardından şöyle bir çevirelim 1 dakika ıspanaklarla makarnaları kavuralım tava ileri geri sallayarak bu işlemi yapmanızı tavsiye ederim.

 Kremayı boşaltalım 2-3 dakika daha pişirelim krema kendini çekene kadar ardından  Karabiber ekleyelim ve servise hazır sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar