Elmalı profiterol tarifi hızlı tarifler listesine eklensin!

Hızlı tarifler nedir ki? Artık çalışan kadın veya olmayın uzun uzadıya bazen zamanımız olmuyor hali ile birde öğrenci evleri var bütçeler kısıtlı fırınların olmadığı ama yıllarca okul hayatı olanlar için her zaman dışarıda da yemek yemeye bütçeler yetmiyor bu tarifi yaptığımda ilk akla gelen çalışan anneler ve okuyan öğrenciler oldu elmalı profiterol tarifi ile tatlı ihtiyacınız en pratik ve hızlı bir şekilde servise hazır, hadi o zaman hemen tarife geçelim.

Tarifi yaz kış yapabilirsiniz yazın soğuk servise çok yakışır kışın ise çikolata sosunu servis yapacağınız yapan üzerine dökerseniz içinizi ısıtacak bir tarif olur hazırlaması 15 dakika sürdü benim elim ağırdır biraz. dolapta difriz bölümünde 7 dakika tuttum yeterli oldu.

Buzdolabında 20 dakika dinlendirilerek servis yapılıyor zaten yaz ve kış için tarif defterinize eklemeniz dileği ile.

Elmalı Profiterol için gerekli malzemeler:
2 adet tatlı elma
3 paket torku tam tahıllı
2 yemek kaşığı ceviz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Çikolata sosu için malzemeler:
1 su bardağı süt yarısı su yarısı süt
1 dolu çorba kaşık kakao
1 dolu çorba kaşığı un
2 dolu çorba kaşığı şeker

Elmalı profiterol hazırlanışı:

Elmaları yıkayın kabukları soyun çekirdekler ayıklayın ve rendenin ince tarafından şöyle bir rendeleyin.

Bisküvileri robottan geçirin cevizi incecik dövüldükten sonra hepsi bir karıştırma kabında buluşturun.

Üzerine hindistan cevizi tarçın ilave edin iyice yoğurun kıvam alacak ve hamur kıvamı alacak yuvarlayın servis yapacağınız tabağa dizin.

20 dakika buzdolabında dinlendirin servis yapacağınız tabağa aldıktan sonra çikolata sosunu üzerine dökerseniz daha iyi olur.

Son dokunuş olarak üzerine elinizin altında hangi malzeme varsa onunla süsleyin ve hemen servis yapabilirsiniz afiyet olsun. sevdikleriniz sofranızdan eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar