Ramazan Hazırlık Ev Limonatası
Ramazan ayı sayılı günler kaldı artık ilkbahar mevsiminde
tutacağız yaz sıcaklarını yavaş yavaş, geride bırakıyoruz ama ben hazır
içeceklerden kullanmadığım için pazardan güzel mis gibi bahçe portakalı ve
tabii ki son portakallardan güzel ramazanda tüketmek için limonatalık malzeme
aldım.
Sadece 15-20 dakika gibi kısa sürede 2 portakal 2 limondan 8 litrelik limonata olacak
şekilde hazırladım kalabalık misafirler için ve içecek aşıran çocuklarınız
varsa çok iyi bir fikir hala pazarlarda bol olarak bulunan portakal ve limon
bulabilirsiniz mis gibi limon ve portakal sarsın tüm mutfağınızı.
2019 yılı ramazan ayı ilk tarifim olsun buda:
Ramazan Hazırlık limonata tarifi
2 kilo portakal
2 kilo limon
Buzdolabı poşet
Portakal ve limonları tüm olarak koyup yuvarlak dilimleri
yapıyordum daha önce ama robotton çekerken daha zor oluyor bende daha küçük
olarak buzdolabında donmadan doğramak daha iyi olduğunu fark ettim limon ve
portakaldan hazırladığım limonatanın daha kolay hazırlamak isterseniz sizde
benim gibi bu şekilde yapabilirsiniz daha az yer kaplıyor buzdolabınıda veya
derin dondurucularda.
Portakal ve limon sap sap kısımlarını kesin bahçe limonu idi
lekeler vardı onları da kestim sonrasında önce ortadan sonra tekrar bir defa
daha ortadan ince dilimler yaptım poşetlere 2 limon 2 portakal gelecek şekilde
yerleştirdim.
Tadı daha yoğun olsun diye de limonata yaparken 10 litre su
değil 8 litre kullanıyorum.
Hemen tarifi paylaşayım.
Portakal ve limondan limonata hazırlanışı:
Difrizden çıkardığınız limon ve portakal poşetini ikiye
bölün bir portakal bir limon gibi düşünün robottan atın içene 1 bardak şeker
ile un ufak olana kadar çekin, sonra geriye kalan kısmada aynı 1 bardak şeker
ekleyerek çekin.
Büyük bir kaba alın çekilen limonata harçlarının üstüne 8
litre suyu ilave edin ve iyice karıştırın.
Şeker ayarını burada yapın ağız tadınıza göre sonrasında 1
saat bu şekilde kalsın arada karıştırın sonrasında tülbentten veya ince
süzgeçten geçirin.
Cam şişelere yerleştirin ve buzdolabında soğuduktan sonra
afiyetle tüketmek kalıyor içine taze nane yaprakları ile servis öneririm afiyet
olsun.Sofranızdan sevdikleriniz eksik olmasın.
Yorumlar
Yorum Gönder