Yumurtalı Tost Tarifi

Hatay yöresine  ait bu tarif şu anda  Antakya ve Yayladağı ilçesinde iki ayrı cafede yapılıyor hala yolu düşenler mutlaka tatması gerekir.

Yumurtalı sucuklu ve kaşar peynirin buluşması ile harika bir tat çıkıyor ortaya.

Yumurtalı tost, tost ekmeği yerine direk somun ekmekle yapılıyor olması ve sucukları marka yerine kendi özel kasaplarında baharatlandırılması ile hazırlanıyor olması.

Ev ortamında yerindeki lezzeti yakalamaya çalıştık tarif bire bir uyguladık buyurun Hatay'a özel bir lezzet daha. Yumurtalı tost tarifi...


4 kişilik tarif için gerekli malzemeler:

4 adet yumurta

dilimlenmiş kaşar

Sucuk

Tereyağı

Bir tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

2 adet somun ekmek

Yumurtalı Tost Hazırlanışı:

Ön hazırlık hızlıca geçeyim. Maydanozları ince kıyın, yumurtaları yıkayın, sucukları doğrayın, ekmekleleri ortadan eşit bir şekilde yani bir tarafı ince bir tarafı kalın olmamalı.

Tost makinesini en yüksek seviyede çalıştırın ısına dursun.

Arasını açtığınız ekmeklerin arasına 1 yemek kaşığı su ile incelttiğimiz salçayı aralarına sürelim.

Isınan tost makinesine sucukları dizelim pişen sucukları ekmeklerin arasına yerleştirelim üzerlerine maydanoz serpelim.

Tereyağını tost makinesi üzerini yağlayalım ve yumurtaların 2'sini kıralım üzerine tuz atalın araya tahta kaşık veya bir aparat koyarak yumurtaları pişene kadar bekleyelim.

Pişen yumurtaları 1 somun ekmeğin üzerine yayalım aynı işlemle diğer yumurtaları pişirelim ve onuda ekmeğin arasına alalım.

Geldi son aşamaya yumurtaların üzerine yayın kaşarı ve yağladığınız tost makinesi üzerine yerleştirin ve bastırın kaşarlar eriyince tüm kokusu saracak zaten mutfağınızı dilimleyip servise hazır bu enfes özel tarifi deneyenlere afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar