Fırında Sebzeli Tüm Tavuk Tarifi

Fırında Sebzeli Tüm Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk sonbahar mevsimi girmesiyle güvendiğim markalar arasında tabi ki belli aralıklarla hazırlarım. Yemeklerden bıkana kadar değil de aralıklarla olunca daha keyifli tüketiliyor.

Tavuk yapmanın bir hayli tarif mevcut kış sebzeleri ile reknkli tüm tavuk yapmakta oldukça zahmetsiz.

Sebzeli tavuk pişme süresi bıraz uzun sürüyor hazırlama süresi uzun sürmüyor diye hemen pişşer gibi algı olmasın 60 - 75 dakika arası sürebilir.

Hazırladığım tavuk 1,600 gr

8 kişilik

Fırında sebzeli tüm tavuk için gerekli malzemeler:

1 adet tüm tavuk

Tavuk sos için:

Bir tutam kekik, tuz, pulbiber, 1 yemek kaşığı yoğurt, kimyon, karabiber, hepsi bir kaseye alınır karıştırılır tavuk için hazır.

2 adet büyük boy havuç

4 adet patates

10 adet arpacık soğan

1 baş sarımsak

Tuz, kimyon

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı su

Patates ve havucu soyun yıkayıp dılimleyin, arpacık soğanlar ve sarımsakları soyun tüm kalacaklar derin bir kasede sebzeleri ve baharatları harmanlayın.

Tavuğu borcamın tam orta noktasına yerleştirin ve ve sosu sürün.

Kenarına hazır olan sebzeleri yerleştirin ve önceden 150% ısıtılmış olan fırına pişmeye bundan sonra fırını işi.

10 dakika sonra kademeli olarak  150%'den 175%'e sonra ilk 20 dakika bu derecede pişirelim sonrasında 200% de tavuğu ben çeviriyorum hem üstü hem altı kızarsın diye, bu şekilde dışı çıtır içi yumuşacık oluyor.
Sofranızın tadı tuzu eksik olmasın afiyet olsun.

Tuzda tavuk tarifini daha denemediniz mi işte Hatay'ın meşhur tuzda tavuk tarifi: Tıklayın





Yorumlar

Popüler Yayınlar