Hibiskus çayı tarifi - Hibiskus çayı nasıl demlenir?

Bitkisel çaylar arasında kış mevsimi boyunca (hazırlanmış paket çayların dışında) en çok tercih ettiğim çaylar sıralamasında ilk üçte diyebilirim.

Hazır paket çaylarını bir çok güvenilir marka üretti ama onları seyhat yaparken pratik olduğu için daha çok tercih nedeni oluyor. Evde olduğum zamanlar her zaman sürekli alışveriş yaptığım aktardan ara ara alarak taze olarak tüketiyorum her mevsim yeşil çayların mevsimi farklıdır çünkü.

Dip not geçeyim 1 yılı geçmiş olan bitkilerin hiç bir faydası yok.

Hibuskus çayı faydaları anlatmaya gelirsek ne bir doktorum ne kimyacı ne de şifacı ama bir çok tv kanallarında güncel programlarda uzmanlar faydalarını sürekli olarak dile getirdiği gerçek ama c vitamini barındırdığını bir çok uzmandan dinlemiştim.

Hibuskus nasıl çayını günlük tüketimi 2 fincan geçmemesi gerekiyor. Çayı demleme aşamasında içine tarçın ve karanfil ilave edebilirsiniz limon zaten tüm çayların dostu değil miydi?

Hibiskus çayı nasıl demlenir sorusuna birçok faydası olan çayın buyurun tarifine.

1 fincan ölçü fincan için

1 çorba kaşığı hibıskus

3 tane karanfil

Yarım çubuk tarçın

En az 5 dakika kaynıyor olan su


Hibuskus çayı hazırlanışı:

Hibuskus çayı için cam bir demlik veya porselen tercih edebilirsiniz ikisi de yoksa demokraside çareler bitmez benim cam bir kapaklı yeşil çay demlemek için olan bardağım var onu kullanırım sizde direk bir kupa bardağına demleyebilirsiniz ağzını kapatmak şartıyla.

Porselen demliği sıcak sula güzel bir çalkalayın.

Hibuskus, karanfil ve tarçını ilave edin

Üzerine suyu ilave edin ağzını kapatın 5 dakika sonra içime hazır.

Soğuk kış günlerinde vazgeçilmezin olacak.

Yorumlar

Popüler Yayınlar