Nefis Bir Tarif Lahana Sarması

Bol nar ekşili naneli ve tabi acı sevenler için güzel bir lahana sarması tarifimiz var.

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler: İşte yemek yapmakta biraz öyle zamanla tarifleri daha iyi yapıyor veya eklemeler yapıp içinden istediğiniz malzemeleri çıkartabiliyorsunuz. Kısacası mutfakta şef sizsiniz.

Misafir olarak gittiğim gün masasında bu lahana sarması görüntü ve sonrasında lezzetini tadınca tarifi almazsam olmazdı.

Yerli lahana köy pazarından görünce tarifi yapmak nasip oldu. Artık bir çok şehirde köy pazarları ve organik pazarlar var pahalı olsa da sağlığımızı riske atmaya değmez birkaç lira fark var diye buyurun, tarife bol nar ekşili zeytinyağlı lahana sarması tarifine.

Nefis Bir Tarif Lahana Sarması İçin Gerekli Malzemeler:

2 kg lahana

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tutam maydanoz

1 adet büyük boy soğan

1 baş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı nar ekşisi

Tuz



Nefis Bir Tarif Lahana Sarması Hazırlanışı:

Lahanaları sıcak suda 5 dakika haşlayalım üst üste gelmeyecek şekilde çıkaralım.

Haşlanan lahanalar soğurken içini hazırlayalım.

Pirinç iyice yıkayalım karıştırma kabına alalım, üzerine salçaları, naneyi, ince kıyılmış maydanozu, ince doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzunu ilave edelim iyice karıştıralım.

Not: lahana sarmasını iç malzemelerini az olmasın ve biraz dolgun olursa yerken iç harcın lezzeti daha yoğun olarak algılanıyor.

Sap kısımlarını ayıralım ve tahta üzerinde yaprakları keselim her yapraktan ben 4 tane çıkardım t gibi düşünebilirsiniz. iç harç tam yapraklara göre yeterli oldu.

Sarma işlemi bittikten sonra tencereye dizelim ve üzerine tuz ilave edelim ve bir tabak kapatalım.

Lahana sarmalarının üzerine çıkmasına yakın su ilave edelim ve kaynayana kadar yüksek ateşte sonrasında kısık ateşte 1 saat pişirelim.

Servis tabağına alalım üzerine nar ekşisi, nane, ve pul biber dökerek servis yapalım sofranızdan tadınız tuzunun eksik olmasın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar