Prasalı Mücver Tarifi-Prasalı Mücver Nasıl Yapılır?

Prasalı Mücver Tarifi-Prasalı Mücver Nasıl yapılır?

mevsimin en lezzetli tarifleri arasında olan güzel bir tarif prasalı mücver tarifi:


En renklisinden kış sebzelerinin ve taze yeşilliklerle dolu rengarenk bir mücver tarifi denebilir aslında.
Prasayı bir kaç yıla kadar yemişliğim yoktur desem yeridir hali ile yeni tarifler denemeye başladığım günden bu yana bir çok yemek deneyip yorumlayıp paylaşıyorum internet ortamı olmasa bile bu değişmiyor paylaşmayı ilke edinmiş biri olarak diyebiliriz.

Çocuklara sebzeyi sevdirecek bir tarif denebilir ama ben biraz tarifin dışına çıktım içine lezzet katsın diye mısır unu ilave ettim sonuç nefis.

Tadı ve lezzetinden korkmadan yapacağınız kış bitmeden ara sıcak olarak tercih edeceğiniz güzel bir aparetif olacak mısır unlu prasalı mücver tarifimize hemen geçelim.

Not: Prasanın sadece beyaz kısımları değilde yeşil yapraklarının uçlarına kadar olan kısımları da kullandım ben arzuya göre dilerseniz siz tamamen beyaz kısımlarından yapabilirsiniz.

Prasalı mücvere mısır unu koymanız şart değil ben lezzetini daha da artırmak için ilave ettim .
Bu tarif yaklaşık 8 kişilik rahatlıkla çıktı kişi sayısı az olursa tarif malzemeleri yarıya indirilebilir.

Pırasanın taze yapraklarını sabah kahvaltılarına omlet yapmak isterseniz tarif için buraya TIKLAYIN:

Prasalı mücver için gerekli malzemeler:

500 gram pırasa
2 adet orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
7,8 dal dereotu
4 adet yumurta
1 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Kızartmak için zeytinyağı


Prasalı mücver hazırlanışı;

Prasayı güzelce iç dalları arasında çamur kalmamasına dikkat ederek yıkayalım ince ince kıyıp karıştırma kabına alalım.

Havuçları soyup rendeden geçirelim ve karıştırma kabına ekleyelim.
Maydanoz ve dere otunu ince ince kıyalım ve karıştırma kabına ilave delim.
Yumurtaları her zaman kullanmadan hemen önce yıkamayı ihmal etmeden kullanmayalım.
Yumurtaları karıştırma kabına kıralım üzerine karabiber, tuz, biber salçası, mısır ununu ve unu ilave edelim iyice karıştıralım.

Zeytinyağını aşırı olmayacak şekilde kızartma tavasına alalım ve yağ ısınınca kaşıkla ne çok fazla nede çok az olacak şekilde kaşıkla yerleştirip iki tarafı da eşit miktarda kızartalım.

Yağını almak için servis tabağından önce bir kaba havlu kağıt serelim ve kızaran pırasalı mücverleri önce yağını aldıktan sonra servis tabağına ilave edelim ilk sıcaklığı geçer geçmez servise hazır afiyet olsun et ve tavuk ve makarna yanında güzel gidecek bir sıcak aparatif olarak tercih edilecek kış yemeklerinden biri olacak tarifimizi yapan herkese afiyet olsun.

30 dakika gibi bir zamanda hazırlayıp servis edilecek bir tarif zaman kısıtlı olanlar için tavsiye ederim.
Göz hakkınız için helal edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar