Prasalı Mücver Tarifi-Prasalı Mücver Nasıl Yapılır?
Prasalı Mücver Tarifi-Prasalı Mücver Nasıl yapılır?
mevsimin en lezzetli tarifleri arasında olan güzel bir tarif prasalı mücver tarifi:
mevsimin en lezzetli tarifleri arasında olan güzel bir tarif prasalı mücver tarifi:
En renklisinden kış sebzelerinin ve taze yeşilliklerle dolu
rengarenk bir mücver tarifi denebilir aslında.
Prasayı bir kaç yıla kadar yemişliğim yoktur desem yeridir
hali ile yeni tarifler denemeye başladığım günden bu yana bir çok yemek deneyip
yorumlayıp paylaşıyorum internet ortamı olmasa bile bu değişmiyor paylaşmayı
ilke edinmiş biri olarak diyebiliriz.
Çocuklara sebzeyi sevdirecek bir tarif denebilir ama ben
biraz tarifin dışına çıktım içine lezzet katsın diye mısır unu ilave ettim sonuç
nefis.
Tadı ve lezzetinden korkmadan yapacağınız kış bitmeden ara
sıcak olarak tercih edeceğiniz güzel bir aparetif olacak mısır unlu prasalı
mücver tarifimize hemen geçelim.
Not: Prasanın sadece beyaz kısımları değilde yeşil
yapraklarının uçlarına kadar olan kısımları da kullandım ben arzuya göre
dilerseniz siz tamamen beyaz kısımlarından yapabilirsiniz.
Prasalı mücvere mısır unu koymanız şart değil ben lezzetini
daha da artırmak için ilave ettim .
Bu tarif yaklaşık 8 kişilik rahatlıkla çıktı kişi sayısı az
olursa tarif malzemeleri yarıya indirilebilir.
Pırasanın taze yapraklarını sabah kahvaltılarına omlet yapmak isterseniz tarif için buraya TIKLAYIN:
Pırasanın taze yapraklarını sabah kahvaltılarına omlet yapmak isterseniz tarif için buraya TIKLAYIN:
Prasalı mücver için gerekli malzemeler:
500 gram pırasa
2 adet orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
7,8 dal dereotu
4 adet yumurta
1 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Prasalı mücver hazırlanışı;
Prasayı güzelce iç dalları arasında çamur kalmamasına dikkat
ederek yıkayalım ince ince kıyıp karıştırma kabına alalım.
Havuçları soyup rendeden geçirelim ve karıştırma kabına
ekleyelim.
Maydanoz ve dere otunu ince ince kıyalım ve karıştırma
kabına ilave delim.
Yumurtaları her zaman kullanmadan hemen önce yıkamayı ihmal
etmeden kullanmayalım.
Yumurtaları karıştırma kabına kıralım üzerine karabiber,
tuz, biber salçası, mısır ununu ve unu ilave edelim iyice karıştıralım.
Zeytinyağını aşırı olmayacak şekilde kızartma tavasına
alalım ve yağ ısınınca kaşıkla ne çok fazla nede çok az olacak şekilde kaşıkla
yerleştirip iki tarafı da eşit miktarda kızartalım.
Yağını almak için servis tabağından önce bir kaba havlu
kağıt serelim ve kızaran pırasalı mücverleri önce yağını aldıktan sonra servis
tabağına ilave edelim ilk sıcaklığı geçer geçmez servise hazır afiyet olsun et
ve tavuk ve makarna yanında güzel gidecek bir sıcak aparatif olarak tercih
edilecek kış yemeklerinden biri olacak tarifimizi yapan herkese afiyet olsun.
30 dakika gibi bir zamanda hazırlayıp servis edilecek bir
tarif zaman kısıtlı olanlar için tavsiye ederim.
Göz hakkınız için helal edin.
Yorumlar
Yorum Gönder