Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Kurabiye denince akla hep margarin kullanmak zorun da
olduğunuzu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz diyorum sıvıyağ la denedim daha
önce ama öyle beklediğim gibi bir un kurabiyesi olmadı hayal kırıklığıydı diye
bilirim ama geleneksel olarak yapılan zeytinyağlı bir kurabiye yedim inanılmaz
derece lezzetli olmasının yanında zeytinyağlı olduğunu anlamadım bile en kısa
sürede tarifi paylaşacağım takipte kalın.
Margarin ve eskiden çok eskiden kullanılan vita yağı ile
yapılan kurabiyeler vardı hangi yıllardaydı ama onu tam hatırlamıyorum
sonrasında çıkan sana yağı bir dönemin pek bir popüleri si olmuştu bozulan her
gıdayla birlikte hayatımıza yeni bir hastalık girdiği de bariz ben uzun zamandır
margarin kullanmayan birisi olarak özümüze dönmeye çalışan ve uzun zamandır bu
konuda araştırma yapan biri olarak geleneksel tarifleri ve geçmişte hepimizin
severek yediği un kurabiyesini farklı olsa da margarin siz ve sıvı yağla yapılan
hindistan cevizli harika bir kurabiye yumuşak ve ağızda dağılan kurabiye hemde
bereketli bol olsun diyenler buyurun tarife.
Hindistan cevizli kurabiye tarifi için gerekli malzemeler:
Tereyağı miktarını göz ayarı kullandım ama 100 gr kadar olabilir
1 su bardağı iki parmak kadar eksik sıvı yağ
50 gr hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
4 su bardağına yakın un
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hindistan cevizli kurabiye hazırlanışı:
Yoğurma kabına sıvıyağ ve tere yağını ilave edelim
karıştıralım tereyağı sıvıyağla özleşmeye başlayınca üzerine hindistan cevizi
ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştıralım üzerine öncelikle bir 2 su bardağı
unu ekleyelim ve vanilyayla birlikte karıştıralım diğer iki bardağı yavaş yavaş
ekleyerek ele yapışmayan iyi hamur elde edelim yaklaşık olarak 5 -7 dakika gibi
kısa bir sürede yoğurma işlemi bitiyor zaten.
Bu arada fırını çalıştırabilirsiniz:
Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde
koparıp yuvarlayalım sıralı bir şekilde düzelim ısınmış olan 170 derecelik
fırında 15 dakika pişirelim ama ısınmış olması şart.
Küçük bir kasede pudra şekerini ve hindistan cevizini
karıştıralım.
Pişen kurabiyeleri servis edeceğiniz veya kaldıracağınız
kabı yanınıza alın ve sıcak olarak önce hindistan cevizli sosa daldırın ve
dizin.
İşlem bittiğinde oda sıcaklığına geldiğinde çayı yanına
kapan buyursun diyebilirsiniz toplamda 30 – 40 dakikada hazır olan harika bir tarif
50'e yakın çıktı benim yaptığım ölçülerde misafiri kalabalık olacaklar için az
malzemeli bir kurabiye olmasının yanında oldukça bereketli bir kurabiye.
Göz hakkınız için helal edin deneyenlere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder