Karnabahar graten tarifi-Karnbahar graten nasıl yapılır?

Karanabahar graten ilk defa deniyorum ama oldukça begenildi karnabahar fırında veya kızartarak tüketenlerdendim. Kış sebzelerini kış mevsiminde bol bol tüketmek isteyenler için güzel bir tarif. Gün masaları için de önerebilirim bu tarifi kış mevsimi boyunca masada yerini alabilir oldukça pratik ve lezzetli                                     

Karnabahar graten için gerekli malmezeler

1 kilo karnabahar

Sosu için:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzeri için:
150 gr rendelenmiş kaşar

Karnabahar graten hazırlanışı:

Karnabahar kaynar suda 5 dakika haşlayalım hemen süzelim soğumaya bıralım.

Fırın kabına soğumuş olan karnabaharları yerleştirelim.

Derin bir kaseye sütü, sıvı yağı, yumurtayı, karabiber, ve tuzu ilave edelim iyice çırpalım üzerine unu ilave edip pütür pütür kalmayıncaya kadar çırpın krep hamuru gibi olacak.

karabaharların üzerlerıne eşit olacak şekilde dökelim ve önceden ısıtılmış fırına sürelim üzeri kızarınca fırından çıkaralım ve kaşarıda eşit şekilde yalım ve kaşarlar kızarınca ilk sıcaklıgın ardından servise hazır yapanlara afiyet olsun


Yorumlar

Popüler Yayınlar