Bayat Ekmekten Nefis Börek Tarifi

Bayat ekmeklerden neler yapılmıyor ki kekler, börekler, pizzalar, ve daha bir çok tarif var bugünde mutfağa girip tatil tatil keyifli bir kahvaltı için oldukça pratik bir tarif daha buyurun bayat ekmekten nefis börek tarifi.

Daha önce kurutuyor çorba yanlarına değerlendiriyordum ama ince yufka ekmekler için bunu söyleyemiyorum kurutma olmuyor çabuk kırılıyor ve tavada kurutulmuyor hali ile kırpık, kırpık oluyor.

Yufka ekmekleri bazı yemeklerin yanında mutlaka alıyorum ama bazen ister istemez kalıyor ve bayatlamış olarak karşımıza çıkabiliyor.

Eee bu durumda ne yapılır bayatlamış yufka ekmekten büyük küçük herkesin çok seveceği 30 dakika da hazır hızlı pratik ve lezzetli bir börek tarifi yapılabilir.

Mutfakta olunca elimin altındaki malzemeleri değerlendirdim desem bu tarif için daha doğru olur. Yufka ekmekler 1 kase kadar kaşar vardı bir miktar dünkü kahvaltıdan kalan sucuklar geresi teferruat gibi oldu. Mutfakta çareler tükenmez yeter ki yapmak isteyelim.

Sömestri tatil iken geç kahvaltı yapılıyor zaman sıkıntısı da olmayınca oğlumla birlikte hazırladım oldukça keyif aldı.

Bayat Ekmekten Nefis Börek İçin Gerekli Malzemeler:

2 adet yufka ekmek (bayat)

2 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tutam maydanoz

1 adet kırımız kapya biber

1 kase doğranmış sucuk

1 kase rendelenmiş kaşar

Tuz

Bayat Ekmekten Nefis Börek Hazırlanışı:

Tarifi hazırlamaya başlamadan önce fırını 170% açın fırın ısınmaya başlasın.

Yufkaları ince, ince doğrayın kaşarı rendeleyin, sucukları doğrayın, maydanozu ve kapya biberi ince doğrayın.

Derin bir kapta yumurtaları, sütü sıvıyağını ve tuzu ilave edin iyice çırpın.

Üzerine kaşar peynirinin yarısını, maydanozu ve biberli alın iyice karıştırın.

Yufkaları ekleyip iyice harmanlayın ve 2 dakika bekletin harcı.

Kullanacağınız fırın kabının içine yağlı kağıt serin ve börek harcının yarısını döküp eşit miktarda yayın.

Arasına sucukları serin ve üzerine kaşar peynirin bir tutamı kalsın gerisini gezdirin ve geriye kalan börek harcını üzerine yayın.

Üzerine geriya kalan kaşarı gezdirin ve susam serperek ısınmış fırına sürün üzeri kızarana kadar pişirin bayat ekmek mi hazır yufkadan mı olduğunu fark etmeyeceksiniz bile deneyenlere afiyet olsun.

Mutfak kazalarım da bitmiyor ben unutmuşum yağlı kağıt sermeyi ama neyse ki çıkarmak sorunsuz oldu.

Bayat ekmekleri sokak hayvanları için hayvan barınaklarına göndermek çok daha kolay bir alternatif aklınızda bulunsun.




Yorumlar

Popüler Yayınlar