Tepsi Kebabı Tarifi-Patatesli Hatay Tepsi kebabıTarifi

Herkesin kendi yöresinde çocukluğundan kalma lezzetleri vardır Hatay mutfağında tepsi kebabı ayrı bir yeri vardır bir gün yolum Antakya çıktığında yerinde satır ile hazırlanan halini de yayınlamak nasip olacak gibi.

Tepsi kebabı üzerinde acı yeşil biberi kesinlikle olur ama domates ve biber yok mevsimin dışındakileri pek sokmuyorum mutfağa.

Hafta sonu et yemeği sevenler bu tarife bol acılı ve tabi ki pide ekmek ile bandırarak yemek gerekir 😋

Hazırlaması 10-15 dakika gibi kısa sürüyor işte tarif.

Patatesli tepsi kebabı için gerekli malzemeler:

6 adet küçük boy patates

1 baş sarımsak

5-6 adet soğan küçük

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı domates

1 çorba kaşığı biber salçası

1 su bardağı su

Tuz

Tepsi kebabını satırla 750 gr satırda kıyma özel olarak hazırlattım.

Çalışanlar için oldukça pratik olması nedeni ile tercih edilebilir.

6 kişilik


Patatesli tepsi köftesi hazırlanışı:

Fırını ben tepsiyi hazırlarken açtım kademeli olarak ısısını yükselttim.

Patates soğan ve sarımsakları soyalım yıkayalım patates ince elma dilimi yapalım tepsi dibine boşluk kalmayacak şekilde dizelim ve aralara sarımsakları serpiştirelim üzerine bir tutam tuz atalım.

Bu aşamada elime hazır olan kebaplık harçtan yumurta büyüklüğünde alıp yassılayıp yerleştirelim ve en son el ile iyice yerleştirelim ve geçelim sosuna.

su sıvı yağ ve salçaları güzelce karıştıralım akıcı bir kıvam olana kadar ezelim.

Salçaları ve kaşıkla sosu her tarafına yayalım üzerine soğanları bölüp yerleştirelim fırına sürelim 200 derecede 45-50 dakika arası pişmiş oluyor ama fırın pişirme süresi her zaman farklı oluyor.

Deneyip yapanlara afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar