Fırında Bal Kabağı Tatlısı - Bal Kabağını Sür Fırına En Pratik Tarif

En pratik tarifler arasında diyebiliriz bu tarifi yapması zahmetsiz.

Pazardan veya manavdan alırken kabuklarını soydurabilirsiniz.
Kış kabaklarını doğal olarak kabukları çok sert oluyor ve parmaklarınız aman dikkat!

Kış mevsimi boyunca yapacağım bu tarifi deneyip öyle karar verdim. Tadından emin olduğum tarifleri tam ölçüyle yazıyor onay vermiyor ve lezzetini beğenmiyorsam sırf tarif olsun diye paylaşmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Bal kabağını tencerede denedim tamamen bir fiyasko tencerede hiç olmadı denemeyin bile derim.

Kireç ile tabi en güzeli demeden geçmemiycem,

Kış kabağını sevenler burdamı buyurun tarife o vakit.

Fırında bal kabağı tatlısı için gerekli malzemeler:

2 kilo ayıklanmış kabak

3 su bardağı şeker

Servis önerisi: ceviz, tahin ve tarçın:


Fırında bal kabağı tatlısı hazırlanışı:

Bal kabaklarını eşit olarak kesin dilimleyin ve fırın tepsisine dizin.

3 su bardağı şekeri bal kabaklarının üzerlerine gezdirin ve 2 saat bekletin ve hepsi bu kadar.

Önceden ısıtılmış 170% ısıtılmış fırına sürelim ve 30 dakika pişiriyoruz ve sonra çeviriyoruz diğer kısmını da 20 dakika pişiyor bal kabağı tatlısı hazır.

Fırından fırına pişirme süresi değişebiliyor.

Soğuyan bal kabağı tatlısı servise hazır afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar