2016 9 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 4. Gün Ramazan Menüsü

2016 9 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 4. Gün Ramazan Menüsü

4. gün ne çabuk oldu demekle başlayacağım hemen bugün gelin hanıma davetliyiz malum ramazan demek paylaşmak demek elinde avucunda ne farsa hemde az veren candan çok veren maldan.
Ramazan ayı başlarında ilk günlerde aile büyükleri davet edilse de zaman zaman bizim gibi çalışanların vakitleri olmadığından gelin hanım bizi sonradan gelememe gibi bir durum ile karşılaşmamak için öne almış.

Gelin hanım çocuklara özel bir menü çıkarmış bizi unutmasa da çocuklar ne ister diye düşünerek onların önemsemiş bu benim ve çocukları ayrı bir mutlu etti diyebilirim.

Ramazanda sevindirmenin önemini ne demek olduğunu unutmayan gelin hanım çocukların çok sevdiği pizza, milföy börek ve tabiî ki bizim içinde tavuklu nohutlu bulgur pilavını döktürmüş.
Üzerine güzel bir baklava ile iftarımızı yaptık elhamdülillah insan yediğini içtiğini paylaşmak gibi görülse de aslında maksadımız yediklerimizi içtiklerimizi paylaşmaktan ziyade fikirleri paylaşmak tarifleri arayanlara en doğru şekilde ulaştırmak olduğunu hatırlatayım.

Ramazan da hepimiz misafir alırız işte o zaman hepimiz için aynı telaş oluyor bir çok tarif bilmemize rağmen aklımıza gelmiyor ne yapsam diye düşündüğümüzde bende sizler gibi hemen internet başına geçtiğim olmuyor değil veya unuttuğum bir tarifi kendi tariflerim arasından yeniden okuyarak yaptığım anlar bile oluyor yemek bloguma artık yemek listem veya arşiv gözüyle bakıyorum desem yalan olmaz.

Gelin hanımdan çocukları mutlu edecek güzel bir iftar menüsü listesini hemen vereyim yapmak isteyenlere.

2016 9 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 4. Gün Ramazan Menüsü:
Uşak tarhanasından yapılmış çorba
Ayran ve gazlı içecek ( ben çok tercih etmesem de çocuklar oruçlu diye düşünmüş almış ama iftarda gazlı içeklere ben karşıyım sizi bilemiycem)
Milföylü patatesli börek
Nohutlu tavuklu bulgur pilavı
Pizza
Tatlı olarak hazır baklavalık yufkadan hazırlanmış cevizli baklava dondurma eşliğinde:

Tarhana çorbası uşak yöresinde yapılmış daha önce tarhana çorbası içtim birkaç defahemde ama bu tarhana çorbası bol acı sevenlere karabiberi yoğun sarımsak ile kavrulmuş oldukça lezzetli bir çorba olmuştu acı sevenler için ayrıca güzel bir lezzet.

Pizza çocukların en çok sevdiği yiyecek listesinde eee birde el yapımı olunca ayrı bir lezzet kazanmış her şeyi ile el yapımı bir lezzeti çocuklar sildi süpürdü deyimi ile ifade edebilirim.
Milföylü patates içli börek ile ara sıcak olarak tercih etmiş.

Tavuk erkenden haşlamış ve suyuna pişirdiği bulgur pilavının içinde nohut ekleyerek yapmış ayrıca lezzetli olmuştu.
Yanında iyi hazırlanmış bir ayran varsa daha ne olsun dedirtti.

Hazır baklavalık yufka ile hazırlanmış cevizli baklava iftar sonrası taze taze pişirip servis yapınca taze taze tüketilen baklava nasılda bitirdik farkına varmadan daha görselini çekmeden biz tepside iki sıra kalmıştı doğrusu hazır olarak pratik şekilde hazırlayabileceğiniz cevizli baklavayı yapması kolay lezzeti olay diye tarif edeyim.

Kalabalık bir sofra için ideal olabilecek kolay ve  pratik bir menü arayanlara tavsiye edebilirim. Hayırlı iftarlar.

Bu ayı iyi değerlendirmek her güne iftar soframızdan sahur soframızdan eksik etmeyeceğimiz eşlerimiz dostlarımız ve muhtaçları gözeterek geçirmenin önemini teravih namazları ve tabiî ki fitre ve zekatları unutmamak gerek bu mübarek ayı hakkı ile yaşayabilmeyi nasip etsin rabbim günün hadisini ramazan ayının ümmeti Muhammed’in ayı olduğunu çok iyi bir şekilde ifade eden hadisi şerife değinmek istedim.

“Receb Allah’ın, Şaban Resûlullah’ın, Ramazan da ümmet-i Muhammed’in ayıdır.”

Yorumlar

Popüler Yayınlar