2016 23 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 18. Gün Ramazan Menüsü:

2016 23 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 18. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayı içinde yılın en uzun gününde oruçlu olduk 21 haziran 2016 yılının en uzun günüydü hadisi şerif de de anlatıldığı gibi yazın tutulan oruç zahmetsiz yemek gibidir hadisi anlamını daha iyi kavramamıza vesile oluyor. Yılın en uzun günleri yaşadığımız şu günlerde oruçlu olduğumuz için kendimizi nasipli saymalıyız bence. Neden nasipli diyecek olursak uzun yaz günlerindeki oruçlar nefsimizi öldürmek için iyi bir fırsat yaşlı ve çocukların ayrı özen gerektirdiği bu günlerde orucun hassasiyetini idrak edebilmeleri için biz büyüklerin büyük çabası gerekiyor. Ramazan ayı 18.gün menüsü ile devam ediyoruz sanki yirminci gün olduğunda ramazan ayının gerisi çok hızlı geçecek gibi geliyor bana bırakıp gidecek güzel günler bizi. L

Günün ramazan hadisi:

Resulullah (s.a.a): “Ramazan ayı öyle bir aydır ki, başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu Cehennem ateşinden kurtulmadır.“

2016 23 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 18. Gün Ramazan Menüsü:
Çorba tarifi vermek istemedim bugün onun yerine güzel bir soğuk ayran veya cacık veya soğuk içecekleri tercih edelim diye menümde de koymadım
Tepsi kebap
Pirinç pilavı
Fırınlanmış elma dilimi patates
Peynirli poğaça
Roka salatası
Sütlü irmik tatlısı

Tepsi kebabı Hatay yöresinin geleneksel tarifi olsa da artık ünü birçok ülke ve Türkiye’ye yayılmış durumda misafir kabulü edeceklerin ilk aklına gelen Hatay içli köfte, tepsi kebap, ve  dövme aşıdır işte güzel bir ramazan sofrasına yakışacak bir yemektir tepsi kebabı.

Tepsi kebabını kasaptan hazırlatabilirsiniz kendinizde evde hazırlayabilirsiniz kolay ve lezzetli bir ana yemektir.
Tepsi kebabı yanında pilav servisi şarttır bizim buralarda tel şehriyeli pirinç pilavı ile ramazanda iftar yemeğinizin önemli iki tarifini çıkardınız bile.

Tepsi kebabı yanında pilav yanına eksik olamaması gereken bir tarif daha var oda elma dilimi baharatlanmış patates servis zamanı bu üçlüyü bir tabakta buluşturmak gerek.

Ramazan iftar sofrasında börek illa olması gerek diye düşünenler bugün börek yerine poğaça ara sıcak olarak iyi gider. Poğaça son saatlerde pişirip fırında bırakırsanız ılık ılık servis imkanı ile sofranızda sunarsanız.

Roka salatasını genellikle balık sofralarında görsek te ben pazarda mis gibi keskin kokusunu duyunca dayanamadım aldım sizlerde benim gibi sofranızda salata şart ise az bile olsa yapmalısınız etli yemeklerin yanında roka güzel gidiyor.

Tatlı kolay olsun dedik bugün sütlü irmik tatlısı önceden hazırlamanız şart nedeni ise irmik donması şart irmik tatlısını yapacaklar için sabah erkenden yapsınlar ki sütlü irmik tatlısı kıvamını alsın.hayırlı iftarlar:

Sütlü irmik tatlısı tarifi için tıklayın:

Yorumlar

Popüler Yayınlar