2016 18 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 13. Gün Ramazan Menüsü

2016 18 Haziran Cumartesi  Ramazan Menüsü – 13. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayı neredeyse yarısına geldik sayılır malum günlerden cumartesi ve bugün büyük ihtimalle sizlerde benim gibi davete gideceklerden olabilirsiniz.

Ramazanda eve davet almak kadar davetlerede icabet etmenin büyük özellikle aile ile bağların yeniden hatırlatıldığı ve sılayı rahim sık sık yapıldığı yoğun bir aydayız hem manevi havası hem de ramazan coşkusu tüm güzellikleri ile devam ediyor.
Hadi bakalım günün hadisi ile yazıma devam edeyim.

Günün Hadisi Şerifi:
Hz. Peygamber efendimiz (s.a.a) bir hutbesinde şöyle buyurmuştur:
“Her kim ramazan ayını susarak oruç tutar da, kulağını, gözünü, dilini, şehvetini ve vücudunun organlarını yalandan, haramdan ve gıybetten Allah’ın rızası için korursa, yüce Allah onu kendine yakın kılar, öyle ki o Adem Hz İbrahim Halilullah’a (onun makamına) erişir ve onunla birlikte olur.”

Günün Menüsü:
Lebeniye çorbası
Sosyete mantısı
İslim kebabı
Havuçlu bezelyeli pilav
Humus
Geleneksel  halka tatlısı

Ramazan iftar sofralarında yer alacak günün ilk tarifi lebeniye çorbası Mardin yöresine ait olan soğuk olarak tüketilen çorba yapması azıcık zahmetli ama sonrasında iki gün bile tüketebileceğiniz lezzetli ve doyurucu ve hafif bir lezzet iftarda tercihiniz olacak diye düşündüm işte lebeniye çorbısı tarifi…

Lebeniye çorbası tarifi için tıklayın:

Mantıyı küçük küçük yapmaya sabrınız yoksa ozaman sosyete mantısına sosyete mantısı kişi servisi kolay ve yapmasıda oldukça pratik bir tarif yapmak isteyenlerin çok vaktini almayacak oylan sosyete mantısı iftarda ara sıcak olyarak tercih edeceğiniz tarifler arasında.

Sosyete mantısı tarifi için tıklayın:


Ramazan ayı yaz mesiminden olduğundan hemen ilk aklımıza gelen sebzelerin başında patlıcan oluyor pratik bir şekilde hazırlayacağınız islim kebabı bugünün iftar sofrasında ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz.patlıcanı kişi sayısına göre ayarlarsanız hem artık olmaz aynı zamandada sıcak sıcak tüketildiğinden lezzetli kaçmaz kolay bir sebze yemeği arayanlara göre bu tarif.

Pratik islim kebabı tarifi için tıklayın:

Bezelyeyi hemen hemen tüm bayanlar nisan ve mayıs aylarında hemen alıp buzluğa koyarız bende onlardanım yaklaşık olarak 10-15 kilo arasında koyuyorum her mevsim iyide yapıyorum börek, tavuk yemeklerinde ve tabiî ki salata ve pilavlarda vazgeçilmez tercihlerim arasında yerini alıyor.  Bezelye havuç ise her mevsim bulunuyor artık eee islim kebabının yanına servis edeceğiniz çok güzel bir pilav tarifi bezelyeli havuclu pirinç pilavı.

Havuçlu bezelyeli pirinç pilavı tarifi için tıklayın:

Humus Hataylıların vazgeçilmezi arasında oluyor her sofraya yakışır bence etli yemekler yoğun olduğundan 5 dakika hazırlbayacağınız piratik tarifler arasında her zaman elinizin altında humusluk nohut unu ve tabiî ki tahiniz varsa o zaman sofraya akla gelen son Dakka da bile hazırlanır humus.
Zeytinyağlı humus tarifini blogum da paylaşmıştım ama linkini bulamadım hemen buradan vereyim istedim.

Humus Tarifi:
1 su bardağı humus
Yeteri kadar el yakmayacak kadar sıcak su
3-6 damla limon
Çay kaşığı ucu kadar kimyon
2 tatlı kaşığı tahin
Tuz
Üzeri için: zeytinyağı ve pilbiber

Derin bir kaseye humus ununu alalım ortasına açalım üzerine malzemelerin hepsini ilave edelim.
Suyu azar azar ilave ederek kıvam alana kadar kaşıkla karıştıralım.

Kıvam alan humusu servis edeceğimiz tabağa alalım ve üzerine kapatarak 5 dakika buzdolabında bekletelim ve sofraya götürmeden önce üzerine pul biber ve zeytinyağı dökerek servis yapalım.
Elinizin altında domates,maydanoz, turşu ile de servis edebilirsiz ramazan olduğundan ben onları tercih etmedim.

Tatlı olarak bugün geleneksel olan lezzetimiz halka tatlısını tercih ettik ramazan ayı boyunca bizim buralarda en sık tüketilen tatlılar arasında yer aldığından ara sıra bizde tercihimiz oluyor hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar