2016 25 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 20. Gün Ramazan Menüsü

2016 25 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 20. Gün Ramazan Menüsü:

Günlerden cumartesi aylardan haziran  ve ramazan ayı son on güne girdik artık çok değirli olan bir on gün içinde bulunmaktayız ramazan ayı başı rahmet, ortası mağfiret. sonu  cehennem, ateşinden kurtuluş olan günler içindeyiz son günlerin kıymetini daha iyi bilelim inşallah.

Ramazan ayı bir hafta sonuna yine geldik mübarek ne çabuk geldi gidiyor derler ya hep aynen öyle oluyor. Ramazan 20. Günü sabahındayız çok şükür. Ramazan ayı hafta sonu kalabalık sofraların kurulduğu günlerden birisi iş hayatında olanla için bir araya gelmeleri için yine tatil. Tatilde misafir alacaklara günün ramazan menüsünü sıralayalım ama öncesinde tabiî ki günün ramazan hadisine deyiniyim.

Günün ramazan hadisi şerifi:
Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.
(Müslim, Sıyam)

2016 25 Haziran Cumartesi Ramazan Menüsü – 20. Gün Ramazan Menüsü:
Domates çorbası
Kaşarlı sigara böreği
Şehriyeli pirinç pilavı
Patlıcan yoğurtlaması
Ayran
Kağıt kebabı
Dondurma 
meyve

Ramazan sıcaklara geliyor ama her zaman yapmasam da iftara çorbasız da bırakmak istemiyorum. Mevsim yaz ve lezzetini sevenler için vazgeçilmezdir yaz boyunca domates çorbası. Mis gibi güneşte olgunlaşmış domates çorbası ile yaptım malum Hatay sebze ve meyve bakımından zengin bir şehir olduğundan tezgahlara gelen yerli ürünlerle yemek pişirmek ayrı bir lezzetlidir hep.

Sigara böreğini ara sıcak tercih ettim yapması pratik ve son dakika kızaran börekler çıtır çıtır tüketmeye hazır oluyor önceden sardım ben buzdolabında tüm paketi sarınca birkaç gün yetiyor ara ara yapıyorum.

Pilavsız olmaz ama ramazan ayında artık olmaması ve israfdan kaçınmak için az az yapıyorum yemekleri küçük bir kase yetiyor sizlerde çöpe dökmemek için servisleri azaltın su bile yetiyor oruçlu olan için aslında.

Yaz meyvesinden vazgeçilmez lezzet patlıcan. Soğuk soğuk ikindi vakti hazırlayıp buzdolabında bırakırsanız sofrada soğuk ve daha lezzetli oluyor.

Ana yemek olarak bugün hazırladığım kağıt kebabı oldu kağıt kebabı oldukça lezzetli bir ana yemek fırından önce ocakta az harmanlanan ve fırında son aşama olarak pişen kağıt kebabı ana yemek olarak yaz boyunca tercih edeceğiniz bir lezzet. Kağıt kebabı yanında şalğam ve ayran servisi ayrı bir lezzetli oluyor ramazan ayında.

Bugünün tercihi hafif meyveler ile servis edeceğiniz dondurma olabilir meyve ve dondurma ikilisinin bu yaz sıcaklarına hiçbir tatlıya değişmem diyenler için şimdiden hayırlı iftarlar.


Yorumlar

Popüler Yayınlar