2016 30 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 25. Gün Ramazan Menüsü:

2016 30 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 25. Gün Ramazan Menüsü:
Ramazan ayı 25. Gününde ulaştık bile zaman su misali akıp gidiyor bayram alışverişleri nasıl gidiyor hanımlar bu günlerde hanımların yoğunlukları artıyor hali ile kimi görsem bayramda çocuklarını sevindirme üst baş alma temaşası sarmış durumda. Çocukları sormayın bi heyecan bi heyacan en çokta ayakkabı mı sevindirir sahi onları yoksa eskiden mi öyleydi. Şu anda hiç olmayanı da var bir çok çift ayakkabısı olanda ama bayram sevinci bu çocukların o mutluluğu paha biçilemez bizlere düşen onların bu sevincini daha çok yaşayabilmeleri için daha çok destek olmak unutmayın onların çocukluk hatıraları olacak bu günler ahhh nerede o eski bayramlar diyerek yıllar sonra onların hatırası olacak.

Ramazan ayı boyunca herkes biliyoruz ki aslında elinde ne varsa onunla yemek hazırladı ama biz bugünde 25. Gün ramazan menüsünü tavsiyesini sunalım.

Günün ramazan hadis-i şerif-i
“Ramazan ayında, hasta veya ruhsat sahibi olmaksızın kim bir günlük orucunu yerse, bütün zaman boyu oruç tutsa bu orucu kaza edemez.”
(Buhari, Savm - Tirmizi, Savm)

2016 30 Haziran Perşembe Ramazan Menüsü – 25. Gün Ramazan Menüsü:
Semiz otlu çorba
Çanakta türlü
Kırmızı biber dolması
Pancarlı Akdeniz salatası
Evde burma baklava
Ayran

Tam yaz mevsimi bol bol bulacağınız yeşillikler arasında omega 3 kaynağı olan semiz otu ile tavuk suyu ile hazırlanmış yaz çorbası ile ramazan iftar menüsüne başlayalım.

Kırmızı biberi sevmeyen çok azdır sanırım kırmızı biberle dolma ayrı bir lezzetli olur ama tatlı acı karışık yapın ben hepsini tatlı yapmıştım içine ister zeytinyağlı yapın ister kıymalı her ikisi de lezzetli oluyor.

Çanakta yemek yiyenleriniz varsa benim gibi nasipli olanlardansanız toprak ile odun ateşinde pişen türlü deyimi yerindeyse lokum kıvamında oluyor mis mis odun ateşi olmayanlar yakında taş fırın varsa pişirim yapıyorlar üzerine kapatın alüminyum folyo ile kapatın sürün taş fırına. Evinizde yapabilirsiniz elbet tencerelere göre biraz geç ısınıyor ama ısındı mı en kısık gözde pişiriyor yemeği tüm lezzeti ile.

Pancar bu mevsimde bulunmaz demeyin ben buldum vardı pazarda ama biraz el yakıyor pancarı her hali ile güzel ve lezzetli bulan ben tavsiye ederim bol yeşilve renkli sebzeler tüketmek isteyenlere.

Evde tatlı olarak kolay ama biraz el becerisi isteyen burma baklava tavsiye ediyoruz ramazan ayı son günlerinde belki sütlü tatlılar yerine kaçamak yapmak isterseniz bu lezzeti deneyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar