2016 20 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 15. Gün Ramazan Menüsü

2016 20 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 15. Gün Ramazan Menüsü:

Bugün sıcaklık bi hayli yüksek bugün niyetli olanların mümkünse dışarı çıkmaması gerekiyor. Dışarı çıkacaklar aman aman dikkat günün akşam saatleri ve erken saatlerini tercih edin yaz artık kendini iyice hissettiriyor.

ramazan ayı sıcakların daha arttığı bugünlerde sabrımızın biraz daha zorlandığı şu günlerde yaşlıların ve çocukların sıcaklık derecesinin yoğun olduğu şu günlerde çok büyük bir önem taşıyor. Ramazan ayının 15 gün menüsüne ramazan menüleri arayanlara destek olabilmişimdir umarım buyurun bakalım.

Günün Ramazan Hadisi:

"Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar" Hadisi Şerif


2016 20 Haziran Pazartesi Ramazan Menüsü – 15. Gün Ramazan Menüsü:
Ayran
Mualla Mercimekli patlıcan oturtma
Fırında patates kızartma
Su böreği
Tavuklu kremalı penne makarna
 Kiraz hoşafı
Sıcak günlerin vazgeçilmezi dondurma

Bugünün sıcak havasında asla ve asla çorba gibi sıcak bir içekle iftar yapmak istemem sizlerde öyle düşünebilirsiniz çünkü şu anda bile sıcaklık 37% gösteriyor  buda buz gibi bir ayran yapmak için yeterli bir sebep.

Ramazan ayında sebze yemekleri ile ramazan sofralarında yer vermeye devam patlıcan ile yapılan bir çok yemek çeşidi var bugünün tarifi ise mercimekli patlıcan oturtma patlıcan ve yeşil mercimek ile yapacağınız bu güzel lezzetle iftar sofranıza yer verebilirsiniz.

Börek tercihi yapacaklar için evde kendiniz açtığınız veya pratik olarak hazırlayabileceğiniz bir tarif su böreği.

Su böreği tarifi için tıklayın:

Arada çocukların çok sevdiği ve benimde her gün onlar için onların tercih ettiği bir tarif önceliğim oluyor işte bugün olar için fırında patates kızartması hazırladım az yağlı ve patates hem de çıtır çıtır sizlerde çocuklarınız için yapabileceğiniz güzel bir tarif.

Fırında patates kızartması tarifi için tıklayın:

Ana yemek olarak tavuklu ve kremalı olarak hazırlayabileceğiniz makarna ile ana yemeğinizi tamam ramazan sofrasının da uzun uzuna düşünmeye gerek yok eldeki imkanlar öncelik olsun gerisi zaten geliyor hayırlı iftarlar.

Tavuklu kremalı penne makarna tarifi için tıklayın:

Gün içinde erken saatte hazırlayacağınız ve sonrasında buzdolabında dinlendirdiğiniz sofrada soğuk soğuk tüketebileceğiniz kiraz hoşafı ile günün ramazan menüsü tamam afiyet olsun.

Tatlı bu sıcakta ne şerbetli tatlılar nede sütlü tatlıları düşündüm bugün için en idealı sanırım soğuk soğuk tüketeceğimiz kiraz hoşafı ile dondurma ve tabiî ki meyveler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar