2016 21 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 16. Gün Ramazan Menüsü

2016 21 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 16. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayının ilk 15 gününü arkada bıraktık bile. Ramazan sevinci diye bir duygu vardı yüreklerimizde sanki bu akşam artık geri sayım başlayınca ramazan ayının manevi duygusunu 11 ay sonra ölüm kalım olmasa yeniden kavuşacağız ama bu günlerin kıymetini iyi bilmemiz gerek. İftarlar ve sahurlardaki bereket dolu sofralar sizin olsun.

Günün ramazan hadisi:
Hadisi Şerif
Zahmetsiz ganimet kışta tutulan oruçtur.
(Tirmizi )

2016 21 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 16. Gün Ramazan Menüsü:
Garnitürlü makarna salatası
Paçanga böreği (pastırmalı)
Babagannuş
Köy tavuklu pirinç pilavı
Dondurmalı meyve salatası
Tercih ettiğiniz soğuk meşrubat

Soğuk soğuk tüketilebilecek harika bir garnitürlü makarna ile menümüze başlayalım dedik makarna ramazan boyunca çok tercih edilmeyebilir ama benim misafirlerim ve çocuklar için bugün bu tarifi hazırladım hepside aynı hem fikir oldukları için doya doya tükettiler.

Garnitürlü makarnayı son 1 saatini buzdolabında bıraktım soğuk ve lezzetli bir şekilde tüketmek için oldukça ideal oldu. Yaz sıcakları iyice hüküm sürdüğü bugünlerde soğuk tüketilen yiyecekler iftar soframda ilk tercihim.

Garnitürlü makarna salatası için gerekli malzemeler:
Garnitürlü makarna tarifini hemen yazayım:
Yarım paket haşlanmış boncuk makarna
1 kase mayonez
2,5 su bardağı yoğurt
1 konserve garnitür
Tuz
Garnitürlü makarna salatası hazırlanışı:

Mayonezi derin bir kaseye alın ve üzerine yoğurt ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın.
Üzerine haşlanmış sudan geçirilmiş soğumuş makarna ve garnitürü ilave edin ve iyice karıştırın servise hazır.

Ara sıcak olarak mis gibi dumanı üstünde tüten günün erken saatlerinde hazırlayacağınız son dakikalar da kızartacağınız pastırmalı paçanga böreği ile iftar menümüze devam ediyoruz.

Mevsim yaz sebze yemeği yerine hem salata olarak yaz aylarında çokça tercih edilen bir lezzet babagannuş oluyor tercihimiz. Bir çok sebzeyi közleyerek hazırladığımız babagannuş ile iftar menümüzün sebze yemeği tamam her zaman aynı sebzeler elimizin altında olsa da onları farklı pişirme yöntemi ile ayrı lezzetlerde sofraya sunalım siz ne dersiniz.

Ve köy tavuklu pirinç pilav ile günün menüsü hazır oldu bile. Köy tavuğu önceden kesilmiş temizlenmiş olarak ramazan öncesi hazırlamıştım ben sizlerde ramazan öncesi hazırlıkları vardır ya bizimkide karınca kararınca oluyor aslında.

İftar sofrasında soğuk soğuk tam mevsimi olan meyveli dondurma ile tatlı servisimiz de hazır çay ve kahve sonrası midenin biraz kendine geldikten sonra teravihler kılınıp artık soğuk bir tatlı tercihi yapacaklar işte sizlere güzel bir tarif.

Dondurmalı meyve salatası tarifi için tıklayın:

Yorumlar

Popüler Yayınlar