2016 21 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 16. Gün Ramazan Menüsü
2016 21 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 16. Gün Ramazan Menüsü:
Ramazan ayının ilk 15 gününü arkada bıraktık bile. Ramazan sevinci
diye bir duygu vardı yüreklerimizde sanki bu akşam artık geri sayım başlayınca
ramazan ayının manevi duygusunu 11 ay sonra ölüm kalım olmasa yeniden
kavuşacağız ama bu günlerin kıymetini iyi bilmemiz gerek. İftarlar ve
sahurlardaki bereket dolu sofralar sizin olsun.
Günün ramazan hadisi:
Hadisi Şerif
Zahmetsiz ganimet kışta tutulan oruçtur.
(Tirmizi )
2016 21 Haziran Salı Ramazan Menüsü – 16. Gün Ramazan Menüsü:
Garnitürlü makarna salatası
Paçanga böreği (pastırmalı)
Babagannuş
Köy tavuklu pirinç pilavı
Dondurmalı meyve salatası
Tercih ettiğiniz soğuk meşrubat
Soğuk soğuk tüketilebilecek harika bir garnitürlü makarna
ile menümüze başlayalım dedik makarna ramazan boyunca çok tercih edilmeyebilir
ama benim misafirlerim ve çocuklar için bugün bu tarifi hazırladım hepside aynı
hem fikir oldukları için doya doya tükettiler.
Garnitürlü makarnayı son 1 saatini buzdolabında bıraktım soğuk
ve lezzetli bir şekilde tüketmek için oldukça ideal oldu. Yaz sıcakları iyice
hüküm sürdüğü bugünlerde soğuk tüketilen yiyecekler iftar soframda ilk
tercihim.
Garnitürlü makarna salatası için gerekli malzemeler:
Garnitürlü makarna tarifini hemen yazayım:
Yarım paket haşlanmış boncuk makarna
1 kase mayonez
2,5 su bardağı yoğurt
1 konserve garnitür
Tuz
Garnitürlü makarna salatası hazırlanışı:
Mayonezi derin bir kaseye alın ve üzerine yoğurt ve tuzu
ilave ederek iyice karıştırın.
Üzerine haşlanmış sudan geçirilmiş soğumuş makarna ve
garnitürü ilave edin ve iyice karıştırın servise hazır.
Ara sıcak olarak mis gibi dumanı üstünde tüten günün erken
saatlerinde hazırlayacağınız son dakikalar da kızartacağınız pastırmalı paçanga
böreği ile iftar menümüze devam ediyoruz.
Mevsim yaz sebze yemeği yerine hem salata olarak yaz
aylarında çokça tercih edilen bir lezzet babagannuş oluyor tercihimiz. Bir çok
sebzeyi közleyerek hazırladığımız babagannuş ile iftar menümüzün sebze yemeği
tamam her zaman aynı sebzeler elimizin altında olsa da onları farklı pişirme
yöntemi ile ayrı lezzetlerde sofraya sunalım siz ne dersiniz.
Ve köy tavuklu pirinç pilav ile günün menüsü hazır oldu
bile. Köy tavuğu önceden kesilmiş temizlenmiş olarak ramazan öncesi
hazırlamıştım ben sizlerde ramazan öncesi hazırlıkları vardır ya bizimkide
karınca kararınca oluyor aslında.
İftar sofrasında soğuk soğuk tam mevsimi olan meyveli
dondurma ile tatlı servisimiz de hazır çay ve kahve sonrası midenin biraz
kendine geldikten sonra teravihler kılınıp artık soğuk bir tatlı tercihi
yapacaklar işte sizlere güzel bir tarif.
Dondurmalı meyve salatası tarifi için tıklayın:
Yorumlar
Yorum Gönder