2016 19 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 14. Gün Ramazan Menüsü

2016 19 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 14. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayının 14. Gününe geldik bile hadi bakalım ne güzel geçiyor günler ramazan ayında bereket dolu ihlas dolu mukabele dolu. Ramazan ayı içinde günlerden Pazar olmasına Pazar ama aynı zamanda bugün babalar günü imiş. Bir çok insan buna babalar günü anneler günü sevgililer günü furyası devam ediyor yakında daha ne günler çıkarırlar bilmem ama sevgi, anne baba bir günü olmaz bence olmamalıda ifade etmeyi öğrenmeliyiz artık sevgimizi bunun için bir güne gerek yok her gün balalar günü olsun her gün anneler günü olsun, her gün sevdiğiniz can yoldaşınızın günü olsun bunu bir güne sığdıranlara karşıyım ben.

Ramazan ayı boyunca her güne bir hadis paylaşmaya devam ediyorum şemsi Tebrizlinin çok güzel bir sözünü her zaman dile getiririm bugünde buradan paylaşmak istedim tüm babalara ama sadece bugün için değil her gün için değerinizi unutmadan yaşamayı nasip etsin rabbim bize.

Günün Hadis-i Şerif-i babalar için gelsin ama bir güne değil yaşadığımız sürece bu itina ile davranmak umudu ile.

"Baba Cennetin Orta Kapısıdır
İstersen oradan gir
İstersen onu terk et”
Hadis-i Şerif

2016 19 Haziran Pazar Ramazan Menüsü – 14. Gün Ramazan Menüsü
Cacık
Patlıcan dolması
Yoğurtlu kolay börek
Helim peynirli salata
Baklava yufkası ile künefe sarma

Çorba çorba ve çorba ile iftara girmek bu yaz sıcaklarında biraz zor oluyor diye bugün bir değişiklik yapalım dedik nedeni ise bizim burada sıcaklık tam tamına 36-37 derece arasında değişmesi ve bununla birlikte nem oranın artmasından dolayı çorbayı tercih etmedik soğuk çorbalara yöneleceğiz sanırım artık.

İftar sofrasında ilk sıramızda bugün cacık var cacık yapması kolay olmasının yanında serinletici etkisiyle tercih edebilirsiniz.

Ana yemek olarak hazırlayacağınız patlıcan çorbasına bi göz atın nedeni yaz mevsimi olması ve doyurucu aynı zamanda pilav tüketmek yerine alternatif tercihimiz oldu diyebiliriz patlıcan dolması ile iftar menümüze devam ediyoruz.

Börekler iftar sofralarında yer almasını istediğiniz tariflerdense pratik olan yoğurtlu börekle bugünün iftar menüsünde yerini alıyor.

Pratik börekler hazır yufkayla yapılır işte bu tarif de pratik bir börek tarifi kolayın yanında lezzetine doyum olamayacak börekler arasında.

Yoğurtlu kolay börek tarifi için tıklayın:

Salata olarak bugün peynirli bir salata yapalım yapalım tabi ki Kıbrıs’ın güzel peyniri helim peynirinden harika bir salata yapalım.
Kıvırcık salata ile hazırlayacağınız salata ramazan ayında sofralarınızda yerini almak için geliyor tarifi.

Helim peynirli salata tarifi için tıklayın:

Günün menüsünde son tarif blogum da yok bende ilk denemem oydu ama lezzeti diyecek yok bu ikili gerçekten çok güzel geleneksel lezzetlerimiz tek tarifte birden.

Baklava yufkası ile künefe sarma tarifi için gerekli malzemeler:
8 adet hazır baklavalık yufka
Yeteri kadar künefe
2 yemek kaşığı tereyağı
1 kase ceviz
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon

Baklava yufkası ile künefe sarma hazırlanışı:
Baklavalık yufkaları ikili ikili tezgaha serelim üzerine tereyağı ile yağlayalım.

Tek köşesine künefe ve bir miktar ceviz yayalım ve sıkı sıkı saralım.

Tüm işlemi yaptıktan sora benim borcamım küçük olduğundan kenar kısımlarından kestim sıralı bir şekilde yerleştirelim ve iki parmak kalınlığında keselim ve üzerine eritilmiş geriye kalyan tereyağını gezdirelim  ve 175 % fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.

Şerbet malzemelerini bir tencerede kaynatalım kıvam almaya başlayınca limon damlatalım ve altını kapatalım.

Fırından çıkardığımız baklava yufkasına sarılmış künefe soğumuş şerbetle buluşturalım.

Şerbeti çeken tatlımızı iftar sonrası servise hazır hayırlı iftarlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar