2016 10 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 5. Gün Ramazan Menüsü

2016 10 Haziran Cuma Ramazan Menüsü – 5. Gün Ramazan Menüsü:

Ramazan ayı ilk Cumasına geldik bile Cuma günü ne hayırlı bir gündür ki kavuşmayı bir kez daha nasip eden rabbimize şükürler olsun.

Ramazan ayı boyunca elimizden geldiğince yemek tarifleri paylaşımları kadar ramazana ayı için ayet ve hadislere elimden geldiğince blogumda paylaşmaya karar verdim karınca kararınca.

Cuma Hadisi ile başlayalım güne:

Cumanız mübarek olsun!
“ O günde öyle bir saat var ki
Müslüman bir kul o saate denk getirerek
Allah’tan hayırlı bir şey isterse,
Allah onun istediğini verir.”
Hz. Muhammed
(Müslim, Ebu Davud)

Ramazanı şerifte bugüne iftar menüsünü çocukların gönlünü yapalım dedik her akşam eşimde eve gelemediği akşamlar önceliği oruç tutan çocuklarım arzu ettikleri yemekleri yapmakla büyük bir keyif ve huzurla yaptığımı söyleyebilirim.

Evde oruçlu olan evlatlarınız varsa sizde az çok ne demek istediğimi anlarsanız daha büyüme çağında ve uzun yaz günlerinde açlığa ve susuzluğa karşı dayanmaları sonucunda bende bir anne olarak onlara arzu ettiği yemekleri hazırlayım dedim.

Çocuklara özel menüde belki sizde çocuklarınız için kısa sürede pratik bir menü hazırlamak isterseniz veya iş dönüşü menüye bir iki değişik tarif ekleyerek kendinizde yapabilirsiniz işte ramazan 5 gün menüsü .

5. Gün Ramazan Menüsü 
Mercimek çorbası
Mevsim salatası
Tavuk baget kızartması
Patates kızartması
Patlıcan
Peynirli künefe
İçecek olarak yine ayrandan vazgeçilmezimiz sofrada.

Süzme mercimek çorbası ile ramazan menümüz başladı mercimek çorbası bütün gün aç kalan mide için ideal bu mevsimde çok sıcak olduğu için fazla baharat eklemeden yapmayı tercih ettim sosuna sadece bol pul biber ilavesi yaptım.

Tavuk baget tarifini ise tavuk göğsünden haşlanıp dilimlenip sonrasında yumurtasız olarak direk galeta ununa bandırıp az yağda kızartarak servise kısa sürede hazır oldu.

Patates kızartması ile bagetlerin yanı boş kalmadı kendime de patlıcan kızartayım dedim çok severim.
Mevsim salatasını her zaman ilk tercihimdir aile olarak çok severiz ve tavuk yanına da çok yakışan bir salata.

Günün iftar menüsü bunlarla bitmedi tabi kısa bir mola biraz sohbet ve akraba ziyareti sonrası eve dönüldükten sonra çocuklara künefe keyfi .

Peynirli künefenin şerbetini önceden hazırladığım için sadece pişirme aşaması zaman alıyor o da uzun sürmedi zaten sizlerde önceden hazırlayabir sadece pişirmeyi iftar sonrasına bırakabilirsiniz eee ramazan bu geceler kısa olunca zamanı ve midemize zarar vermeden beslenmek önemi büyük meyve ve suyu ihmal etmeden geçirelim günlerimizi inşallah.

Yorumlar

Popüler Yayınlar