Yağlı Kapya Biber Turşusu Tarifi
Şip şak biber turşusu yapmak isterseniz doğru yerdesiniz.
Her mevsimin bol bol bulunan kapya biberi ile nefis bir lezzet hazırlamak mümkün.
Kapya biberi ile kahvaltı sofralarında, et yemekleri yanına ve her sofrada yer verebilirsiniz. Birçok misafir ağırladık şükür yıllardır her ikram ettiğimde çok çok beğeni alan tarifi sorulan bir turşu olurlar kendileri.
Kapya biber etli bir cins olduğu için muhteşem lezzetli oluyor.
Çok sevilen lezzetli pratik yağlı turşu yapmak isterseniz tarif detayları ile buyurun.
Daha detaylı izlemek iste
rseniz Instagram hesabından izleyebilirsiniz.
Tarifi 1 kilo üzerinden bırakıyorum ölçüyü artırmak isterseniz.
Yağlı kapya biber turşusu yapılışı
1 kilo kapya biberi
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağ
5-6 diş sarımsak 🧄
1 kaşık Kaya tuzu
Yarım Demet maydonoz
Maydanoz 🌿 doğranır
Kapya biberi temizlenir doğranır tencereye alınır.
Üzerine sirke, zeytinyağ ve tuz eklenip kaynamaya başlayınca 10 dakika pişirilir .
Sarımsak eklenip 3 dakika daha pişirilir.
Maydanoz eklenip 3 dakika daha pişirilir ve kavanoza ilave ediyoruz hepsi bu.
Yorumlar
Yorum Gönder