Lokanta Usulü Kelle Paça Çorbası Tarifi

 Mevsim sonbahar olunca artık bizim evde sık sık, yapılan çorbalar arasında yer alıyor diyebilirim.

Kış aylarında en çok tüketilen ve kanıtlanmamış olsa da yinede insanlara ve bağışıklık sistemini olumlu etkileyen kelle paça çorbası çocukluk döneminde tüketmeye başladıysanız sorun yok ama yetişkin olduktan sonra tüketmek ve alışmak biraz zor olabilir.

Kelle paça çorbası en önemli yanı iyi temizlenmiş ve günlük kesim yapılmış büyük baş veya küçük baş hayvandan hazırlanması.

Günlük olarak tüketilmesi gereken et ürünlerinin başında ciğer, kelle , sucuk, şırdan , mubbar gibi bölümler günlük olarak tüketilmeli bunu da not düşmek istedim.

Kelle Paça Çorbası Tarifi


Lokanta usulü kelle paça çorbası tarifi

1 adet kelle ve paçaları veya tek kelle 

Temizlenip dişleri kırılır alt çene çıkarılır ve ağzı açık 15 dakika haşlanıp üzerine çıkan köpük alınır.

Düdüklü tencere kapatılır ve yaklaşık 2 saat boyunca pişirilir tabi ki akşam.

Pişen kelle paça güzelce ayıklanır ve suyu süzülür.

Tencereye 2 kaşık sıvı yağ 1 kaşık un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.

Kavrulan unun üzerine 4 kepçe suyundan eklenip un iyice inceltilir,  2-3 diş ezilmiş sarımsak ve 2 limon suyu eklenip bir taşım kaynatıp son aşamaya gelinir.

Kellenin ayıkladığımız etleri ve  geriye kalan suyu ekleyip tuzunu ilave edelim 15 dakika  tıkır tıkır, kaynatalım ve hazır.

Uzerine 1 kaşık sıvı yağ da sos yakalım pul biber ve nane ile ekleyip 15 dakika dinlendirin servise hazır.

Kelle paça çorbası biraz zahmetli olduğu için mutlaka geniş zamanınız olduğunda hazırlayın!

Kelle paça çorbası 1 hafta boyunca tüketmek isterseniz konserve gibi kaynama noktası zamanı kovanozlayın ve sıfır kapak ile kapatın .

Soru ve görüşleriniz için sosyal medya hesapları üzerinden bana ulaşabilirsiniz.....


Yorumlar

Popüler Yayınlar