Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

 Sonbaharın ikinci ayı Ekim ayına girdik ve bu tezgahlarda yeni sebze ve meyveler demek oluyor.

Yeni aya yakışır bir tarif ile başlayalım o zaman Sonbahar ayları ve ilk bahar aylarında tezgahlar da yerini alan dereotu ile hemen hafta sonu veya misafir ikramları için hazırlayabilirsiniz.

Peynir eklemek zorunda da değilsiniz ama eklerseniz daha lezzetli olacaktır.

Dereotlu peynirli poğaçayı mayalanma olmadığı için zamanınız kısıtlı zamanlar için alternatif olabilir aklınızda olsun.

Deneyip fotoğrafları benimle sosyal medya üzerinden paylaşabilirsiniz çok mutlu olurum:)))


İşte tarifi 


Dereotu peynirli mayasız poğaça—— 

125 gr tereyağ karışma kabına alınır.

Üzerine 1 çay bardağı süt, sıvı yağ ve bir yumurta tam diğerinin sadece beyazı sarısı üzerine sürülecek eklenir ve karıştırılır.

Üzerine doğranmış dereotu 🌿, peynir eklenir ve iyice karıştırılır.

1,5 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı un ilave edilir karıştılar ve üzerine un eklenerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edilir.

Poğaça hamuru 24 veya 26 parçaya bölünür ve önce yuvarlanır ve elimizle köfte sıkar gibi sıkıp orta kısmına bastıralım ve şekil oluşmuş oluyor.

Yağlı kağıt serili tepsiye alalım yumurta sarısı üzerine sürelim.

Çatal ile şekil verip üzerine susam serpelim ve önceden ısıtılmış 180 % fırında pişirelim.

İlk sıcaklığı geçince sofra bezine sarıp 10 dakika buharını alalım kıyır kıyır çok lezzetli bir poğaça oluyor 🥯

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋 



Yorumlar

Popüler Yayınlar