Patatesli Köfte Tarifi

 Patatesli yemekler ekstra lezzetli olur. Patatesin içindeki nişastası ile harmanlan hangi malzeme olur ise olsun lezzetini ikiye katlar. 

Salatalarda herkesin tercihi olan patatesi buyrun Hatay mutfağında çok ca yapılan patatesli köfte her yapanın mutlaka favorisi haline gelir ama bu lezzet asla biz yalnız tüketmeyiz mutlaka arkadaşlar ile olan günlerde hazırlarız yanlız yemek huyumuz pek yoktur.

Yoğurma işlemini birisi yaparken diğeri patates döver bir diğeri salata hazırlar birlik olmayı bilen bir topluluğun içinde yaşadığımız için dir belki de bu kadar çok çeşitliliğimiz. 

Patatesin her hali güzel diyenlere gün masanızda kalabalık misafir menülerinde yapmak isterseniz işte detaylı tarif.

Patatesli Köfte Tarifi


NOT: Bu tarif geleneksel olarak yapılan tarifi değil onu da en kısa sürede paylaşırım kalabalık misafirlerim olunca.

Patatesli köfte tarifi 

1. Aşama 

2. 6 adet patates 🥔 haşlanır 

3. Haşlanan patatesler havanda veya rende ile ezip sonrasında iyice patates edeceği ile sünmeye başlayana kadar ezin. 


2. Aşama 2 baş soğan 🧅 incecik doğranır ve 1,5 su bardağı zeytinyağ yağda orta ateşte ara ara karıştırarak pişirilir. Çok az tuz atarsanız daha güzel kavrulur.

3. 6 su bardağı köftelik bulgur 

4. 4-5 yemek kaşığı dolu dolu biber salçası. ( az gelirse ekleyebilirsiniz ) 

5. 1 tatlı kaşığı kimyon, ve patatesler eklendikten sonra tuz gerekebilir.

6. Yoğurmak için su

7. Bulguru, salça ve kimyonlu leğene alın güzelce bir salça ile yoğurun , sonrasında ara ara su ekleyerek yoğrulur iyice kıvam alan patatesli köfte artık patatesler eklenir tekrardan yoğrulur ( bu aşamada yapış yapış ve kıvam almamış gibi duruyor sıkıntı değil) 

8. Soğan ile kavrulan yağ eklenir ve iyice bir yağla buluşturmak için yoğrulur ve şekil verilir. Yapanlara afiyet olsun. 


✅ Hatay’ın mutfağı orijinal tarifler .

🎦 Hatay’ın muhteşem yerleri 

➡️ güncel tarifler için takipe alarak destek olabilirsiniz sen yoksan bir eksiğiz 👍


@sofranintuzu 




Yorumlar

Popüler Yayınlar