Tavuklu Ankara Tava Tarifi

 Tek tencerede tam bir ziyafet derim her zaman Ankara tava için.

Türk toplumu olarak, ya da yaşadığımız coğrafyanın bize kazandırdığı sofra kültürü olarak olmaz ise olmazları arasında yer alan lezzet pilavlar olur.

Pilav aşçıların veya geçmişte yeni gelin alacakların  ilk sorduğu soru pilav yapabiliyor mu?  Olurmuş, geçmişte bu kadar restoran ve yemek yapan çok az sayıda mekan olduğu için yemek yapmak çok büyük önem taşıyordu.

Günümüzde şartlar çok değişti bir çok kişi dışarda günün en az bir öğünü tükettiğini biliyormusunuz? 

Bizim Hatay'da domatesli pilavı gibi tek tencerede pişiyor ama lezzet olarak damaklarınızı sendenlendiren harika pilavlar arasında yer verebilirsiniz.

Kalabalık mifafirler için yapacak olanlar tencere tercihiniz karnı yarık olsun yayvan tava şeklinde olması gerektiği için. 

Pistikçe tavuklar üzerinde kalması gerekiyor çünkü.

Kişi sayısına göre tavuk ve ölçü dengesi kurabilirsiniz.

Tavuklu Ankara Tava Tarifi

—— Tavuklu Ankara Tava —— 

6 adet tavuk baget 🍗 

1 adet soğan 🧅 

2 adet kırmızı 2 adet yeşil biber 🫑 

2 diş sarımsak 🧄 

2 orta boy domates 🍅 

1 paket arpa şehriye 

1 çorba kaşığı domates salçası 

1 tatlı kaşığı biber salçası 

1 çorba kaşığı tereyağ 

2 yemek kaşığı sıvı yağ 

1 çay kaşığı karabiber 

Tuz

Tavukları haşlamaya alalım. Tarifi yapacağım zaman önceden hasliyorum ben. Çalışanlar 1 gün önce hazırlayabilirsiniz tavuk kısmını.

Soğanı , biber , domates, incecik doğrayalım.

Sarımsak ezelim ön hazırlık bittiyse son aşamaya .


Sıvı yağda soğanlar pişirilir, üzerine biberli ve eş zamanlı sarımsakları ekleyip karıştırın.

Bir kaç dakika pişirin ve domates ekleyin.

Salçalar eklenip iyice karıştırın.

Şehriye eklenip karıştırılır tavuklar üzerinde yerleştirilir.

Tavuk suyu, tereyağı karabiber ve tuz eklenip kısık ateşte pişirilir.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

YouTube

Facebook

Instagram hesabından takipe alabilirsiniz sen yoksan bir eksiğiz.









Yorumlar

Popüler Yayınlar