Muhammara Tarifi Hatay Usulü
Hatay mutfağında oldukça önemli bir yeri olan tarif muhammara sizde 5 dakikada yapmak isterseniz en pratik hali ile paylaşıyorum.
Pratik diye lezzetinden ödün verdiğini düşünmeyin!
Muhammara güzel bir meze gibi görünse de aslında bizde en çok kahvaltıda tüketiliyor.
Hatay mutfağında kahvaltılıkların sayısı ne kadardır inanın bende bilmiyorum. Ama her mevsimin kendine özgü kahvaltılık tarifler arasında olan muhammara özellikle sonbahar ve kış aylarında yazdan hazırladığımız bahçe ürünleri ile elimizin altında var olunca 5 dakikada hazır oluveriyor.
Sofraya mis kokulu biraz acı ve bir o kadar da lezzetli baharat kokuları ile birlikte harmanlanmış tahin ceviz ile damak çatlatan bir lezzet. 5 dakikada hazırlanması ile de güzel bir meze değil mi?
![]() |
Muhammara tarifi |
—— Muhammara tarifi ——
5 kaşık biber salçası
Yarım su bardağı etimek
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağ
Hepsini ekle karıştır hepsi bu 👍
Hatay mutfağı çok başka diyorsan 👉 takipe al kele ciğerim 😉 @sofranintuzu
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder