Tencerede Tavuk Kapama Tarifi - Tencerede Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?
Tencerede Tavuk Kapama Tarifi - Tencerede Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?
Tavuklu yemekler kısa zamanda hazırlandığı için ve beyaz et
tüketiminin sağlık açısından daha avantajlı olduğundan daha sık tüketilir.
Tavuk yemekleri oldukça fazladır sizde çocuklar için tavuk
etinden sık sık tüketmelerini isteyenlerdenseniz işte size yine zahmetsiz ama
lezzetli bir tavada tavuk kapama tarifi.
Tavada tavuk kapamanın alt kısmı iyice kızarırken üst kısmı
yumuşacık ve lezzetli olarak ağzınızda dağılıyor.
Tavaya yerleştirilen tavukları baharatlarla lezzet
kazanırken soğanın kendi aroması tavuğa ayrı bir lezzet veriyor sarımsak çok az
kullandım bu tarifte domates, biber ile renk ve aroma kazanan tavuk lezzetine diyecek
yoktur du.
Tavada yapılan tavuk çanakta aynı tarifi yapabilirsiniz daha
da lezzetli olacaktır.
Tavuk pirzolası, tavuk but, veya tüm tavuktan yapabilirsiniz
bu tarifi ama tavuk etlerini biraz dövünce parçalayın kemik kısımları ayrılsın
daha iyi pişmesi sosu içine daha iyi geçmişi için bu işlem önemli.
Tavuk buttan hazırladım bu tarifi misafirlerim de vardı uzun
zamandır yapmayı düşündüğüm ve ertelediğim bir lezzetti. Daha sık yapacağım tarifler arasında yerini
aldı bile. Tarifi yaparken har zamanki
malzemeler gibi geldi ama pişirme süresi teflon veya seramik karnıyarık
tencerede hazırladığım tavuk kapamayı dinlene dinlene kısık ateşte pişmesi
sonucunda lezzet iki kat yumuşacık olan tavuk etlerin lezzetine diyecek yoktur
du.
Arpacık soğanlarla hazırlanan tencerede tavuk kapama tarifi
yapması kolay öğrencilere bu tarifi öneririm evde dürümden, çorbadan sürekli yapılan
makarnadan kızartmadan sıkılan öğrencilere bu tarifi hiçbir zorluğu olmadığı
gibi maharet isteyen bir tarif olmaması nedeni ile içleri rahat yapabilirler.Gelelim tencerede tavuk kapama tarifine.
Tencerede tavuk kapama için gerekli malzemeler:
14 adet tavuk but
1 tabak soyulmuş arpacık soğan
5 diş sarımsak
2 adet yeşil veya kırmızı taze biber
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
1,5 su bardağı su

Tencerede Tavuk Kapama Hazırlanışı:
Tavuk butlarını sudan geçirin ve kemik kısımlarına gelecek
şekilde etleri yarın ve etlerin üzerine varsa et dövecekle 1 defa vurun.
Tavuk butları karnıyarık teflon veya seramik tencere sıkıca
yerleştirin.
Üzerine soyulmuş arpacık soğanları, dilimlenmiş domatesleri,
ve biberi yerleştirin.
Derin bir kaba tuzu, kimyon, sıvıyağ, su, domates salçası,
biber salçasını ilave edin sosu salçalar iyice eriyene kadar karıştırın ve
tavukların üzerine gezdirin.
Tavaya en son kekik gezdirin ve ağzını kapatın kısık ateşte
45-55 dakika arası pişmiş olacaktır.
Her zaman yemeğin ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis
yapılmasından yanayımdır ilk sıcaklığı geçen tencerede tavuk kapama pilav
yanında servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder