Paşa Lokumu Tarifi – Paşa Lokumu Nasıl Yapılır?
Paşa Lokumu Tarifi – Paşa Lokumu Nasıl Yapılır? Pratik Paşa
Lokumu Yapılışı:
Paşa lokumu ismini nereden almış bilinmez ama paşalara
layıkmış gibi algılanıyor ama kendini paşa gibi hissetmek isteyen herkes için
tavsiye ediyoruz işte nefis bir tarif.
Paşa lokumu deyince aklınıza hemen zor bir tarif gelmesin
tarif araştırırken en çok dikkat ettiğimiz unsurlardan birisi az malzeme
yapması kolay ve çağımızın zaman sıkıntısından dolayı pratik olmasını istiyoruz
bir çoğumuz.
Paşa lokumu da servisi ve lezzeti ile kolay zahmetsiz
tarifler arasında lokumu sevenler alternatif olarak bu tarifi yapabilirler.
Paşa lokumu için 30 dakikada hazırlanıp dinlenme süresi
buzdolabında 2 saat durduğu için 2.30 dakika gibi bir zaman dilimi oluyor
zahmeti ise 30 dakika gerisi lokumun donmasına kalıyor.
Paşa lokumu şeklini siz arklı kesebilirsiniz kısa uzun uzun
rulolar halinde kesip kareler halinde de kesebilirsiniz orası sizin zevkinize
kalmış.
Paşa lokumu vakti olmayanların kısa sürede kalabalık bir sofra için hazırlamak isterlerse ideal bir tariflerden sadece birisi diyebiliriz.
Sütlü tatlılar arasında yer alan Paşa Lokumu besleyici ve soğuk tatlılar arasında mevsim kış olsa da bu tarifi ilkbahar ve yaz aylarında dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Paşa Lokumu İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket margarin
1 su bardağı un
1litre süt
1 bardak şeker
2 paket vanilya
1 kase Hindistan cevizi

Paşa Lokumu Hazırlanışı:
Bir paket margarin derin bir tencerede eritilir üzerine 1 su
bardağı un ilave edilir unun kokusu çıkana kadar un kavrulur ardından 1 litre
sütü boşaltın ve kaynamaya başlayınca 1 bardak şeker ilave edilir hemen
ardından vanilyaları boşaltın boza kıvamı olana kadar karıştırarak pişirin.
Ocağın altını kapatmadan mikserle iyice çırpın sonra göbeği
atana kadar pişirmeye devam edin sonra altını kapatın.
Diktörtğen tepsiye Hindistan cevizini tepsinin alt kısmına
iyice yayın üzerine ince halde pişen muhallebiyi dökün. Muhallebi ince olarak
dökülmese katlama sırasında kırılıyor.
Muhallebi boşaltıktan sonra hemen şantiyi hazırlamaya başlayalım.
2 paket krem şanti
2 bardak sütle iyice çırpın
Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebinin üstüne kremşantiyi
yayın.
Buzdolabına streç film sararak yerleştirin 2 saat
buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine bol dövülmüş ceviz
serpelim ve kare dilimler halinde keselim.
Tepsiden aldığımız kareleri sararak servis yapalım üzerine
fıstık, ceviz, fındık gibi malzemelerle süsleyip servis yapabilirsiniz varsa
elinizin altında kiraz çok hoş olacaktır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder