Bademli Tavuklu Pilav Tarifi - Bademli Pilav Nasıl yapılır?
Bademli Tavuklu Pilav Tarifi - Bademli Pilav Nasıl yapılır?
Pilav sofralarımızın olmazsa olmazıdır her akşam her öyle
yemekleri olsun illaki pilav veya börek olacak. Pilavlardan en çok sevdiğim
pilavlar arasında olan bademli pilav uzun zamandır yapmayı düşündüğüm ama
ertelediğim lezzetlenderdi.
Bademli Tavuklu Pirinç pilavını yapmak benim aklıma bile gelmezdi aslında ama tarifi bizimle paylaşan bayan etsiz yemek yapmadığı için tarife tavuk eti ile dahada lezzetli bir hale getirmiş malum herkesin sofrası ve damak lezzeti ayrı oluyor.
Bademli pilavlı genellikle kış mevsiminde yapanlar çoktur
kış mevsimi hasadı yapıldıktan sonra taze taze alınan bademler ikinci yıl
girmeden tüketmek en doğrusudur aslında. Badem bahçeleri olanlar için aslında
şu anda tam bir manzara diyarı diyebilirim nedeni şu anda tam mevsimi olan
badem çiçekleri açmış durumda yavaş yavaş doğa canlanmaya başlıyor deyimi
yerindeyse.
Badem pilavı sade olarak değil de bu akşam menülerinize
tavuk suyu eti ile harmanla
yıp iki lezzeti buluşturmaya ne dersiniz.
Tarifi ben yapmadım ama herkes biliyor tavuklu pilav yapmayı
ama içinde bademle şenlendirelim dedik iyide yaptım lezzeti ile damaklarınızı
ve sevdiklerinizle dolu bir sora için ideal bir tarif.
Bademli Tavuklu Pilav İçin Gerekli Malzemeler:
1 bardak badem
2 bardak pirinç
Bir kase haşlanmış tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
4 bardak tavuk suyu
Tuz
Bademli Tavuklu Pilav Hazırlanışı:
Pirinçleri sıcak suda 10 – 15 dakika bekletelim yıkayalım
süzelim.
Bademleri kaynar suda 5-7 dakika arası bekletelim
kabuklarını soyalım.
Tereyağını tencereye alalım üzerine bademleri ilave edelim
kavrulan bademlerin üzerine süzülmüş pirinç ve tavukları alalım iyice kavrulan
pirinçlerin üstüne tavuk suyu ilave edelim.
Tuzunu ayarlayıp orta hararetli ateşte kaynayınca kısık
ateşte alın suyunu çekene kadar pişirin demlendirin servise hazır kış mevsim
salataları veya turşuları ile servis yapacağınız tarifi turp
Yorumlar
Yorum Gönder