Mardin'in Pekmezli Yumurta Dadlısı Tarifi - Pekmezli Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır?

Mardin'in Pekmezli Yumurta Dadlısı Tarifi - Pekmezli Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır? 

Pekmezli Yumurta Tatlısı:

Yumurta ve pekmez mi? Önce duyduğumda şaştım kaldım diyebilirim bu tarif Mardin, yöresine ait kahvaltı ve onların deyimi ile yumurta datlısı olan bu tarifi kahvaltı ve akşam yemeklerinde yediklerini öğrendim farklı yörelerden arkadaşları olması insanın ne güzel oluyor o yörenin kültürünü sofrasında yaşamında gözlemleyebiliyorsunuz.

Mardin yöresine ait bu tarif kahvaltıda daha tüketilen ve severek yenen bir dadlı olduğunu dile getirdi.

Ben bu tarifi biraz ilginç buldum ama içindeki malzemeler bir araya gelince ortaya çıkan lezzet biraz hayret vericiydi doğrusu tarifi merak edenler denesin derim pişman olmayacağınız bir tarif.
Mardin’in et yemekleri meşhurdur aslında bu pekmezli yumurta dadlısı ise geride kalmış gün yüzünde pek çıkmayan ama keşfedilmeyi bekleyen bir tarif gibi diyebiliriz.

Kahvaltı sofrasında değişik bir lezzet arayanlara işte güzel ve ilgi çekici bir tarif tam bir vitamin deposu da diyebiliriz. Tereyağı, pekmez ve yumurta üçlüsünden buluşan pekmezli Mardin dadlısını deneyenlerden ve tarifi yapanlardan yorum bekliyoruz.

Pekmezli yumurta dadlısını yoğurt ile servis etmeyi de unutmayın tarifi gerçek tadı ile tüketmek lazım değimli?

Pekmezli Yumurta Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı pekmez
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için ceviz
Servis İçin: 1 kase taze yoğurt

Pekmezli Yumurta Tatlısı Hazırlanışı:

Yumurtaları bir kasede karalım iyice çırpalım. 

Tereyağını tavaya alalım eridikten ve yağ iyiden ısınınca üzerine yumurtayı dökelim yumurta alt tarafı pişince çevirelim ve üzerine pekmezi dökelim pekmez ile iyice pişen yumurta servis tabağına isterseniz tavada üzerine ceviz ekleyerek servis yapalım.


Tarifi duyunca pekmezle yumurta ne alaka diyebilirsiniz ama deneyin farkı göreceksiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar