Kağıtta Puding Dolgulu Kek Tarifi – Kağıtta Puding Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

Kağıtta Puding Dolgulu Kek Tarifi – Kağıtta Puding Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

Zeynep hanımın gün tariflerine ara ara vakit buldukça paylaşmaya devam işte gün için bizlere yaptığı değişik şık sunumu ve titizlikle yaptığı kağıtta puding dolgulu kek tarifi.

Gün tariflerine devam çocukların doğum günlerinde onların seveceği tariflere yer vermek isteyenlere değişik bir ikili kek tarifi.

Günlerde denk geldiğim tarifler hemen liste yapıyorum daha yolun başında olmam ve tariflere olan merakım gün geçtikçe devam ediyor diyebilirim bilmediğim ne çok şey varmış gibi de hayıflanmadım değil bazen yaş olarak benden çok daha küçük olanların da yaptığı ve donattığı sofraları gördükçe imrenmiyor değilim yani işte öyle bir masadı Zeynep hanımın hazırladıkları.

Kekler çok çeşitliliği de bizim zengin bir kültürümüzü yansıtır aslında bu kekin yumuşak bir hamuru ve içinde dolgulu çikolata akıcı ve iki kat lezzet arayanlara bu tarif oldukça ideal diyebilirim.

Kağıtta puding dolgulu kek tarifini ilk gördüğümde üzerine çikolata eritip döküldüğünü sandım aslında ben yapan maharetli olunca büyük bir titizlikle yapmıştı Zeynep hanım keki üzerinde ne fazla ne az vardı puding sıcak olarak döktüğü için pudingi soğuduğunda görüntüsü parlak ve çikolatayı andırıyordu.

Günü olacaklar değişik ve sunumu şık olsun diyenlere işte değişik bir kek tarifi denilecek cinsten.
Bu tarifi çocukların doğum günlerin de yapmak isterseniz puding tercihini çilekli seçerseniz renkli ve onların sevdiği bir tarif olacaktır.

Kağıtta Puding Dolgulu Kek İçin Gerekli Malzemeler: 
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı eritilmiş margarin
4 fincan şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi için:
1 paket kakaolu puding
3,5 bardak süt

Kağıtta Puding Dolgulu Yapılışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, üzerine süt, erimiş margarin ilave edelim.

Unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettikten sonra iyice çırpın ve kağıt kek kalıplarına yarısına kadar kek hamurundan ilave edin.

Önceden ısıtılmış 175 – 180 derece fırında pişirin.

Pişen kekleri soğumaya bırakın.

Soğuyan keklerin ortasına oyacak ile tek hamlede oyun ve hepsini hazır edin.

Tencereye sütü ve toz pudingi ilave edelim pişene kadar karıştıralım ve pişen pudingi pasta sıkma aparatına dökün.

Ardından sıcak olan pudingi şekil verdirerek boşaltın tüm işlem bittikten sonra soğuyan pudingler üzerinde donunca servise hazır içi dolgulu kek servis için ve günlerde yapacağınız tarifler arasında bulundurun pişman olmayacağınız tarifler arasında yerini alacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar