Kağıtta Puding Dolgulu Kek Tarifi – Kağıtta Puding Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?
Kağıtta Puding Dolgulu Kek Tarifi – Kağıtta Puding Dolgulu
Kek Nasıl Yapılır?
Zeynep hanımın gün tariflerine ara ara vakit buldukça
paylaşmaya devam işte gün için bizlere yaptığı değişik şık sunumu ve titizlikle
yaptığı kağıtta puding dolgulu kek tarifi.
Gün tariflerine devam çocukların doğum günlerinde onların
seveceği tariflere yer vermek isteyenlere değişik bir ikili kek tarifi.
Günlerde denk geldiğim tarifler hemen liste yapıyorum daha
yolun başında olmam ve tariflere olan merakım gün geçtikçe devam ediyor
diyebilirim bilmediğim ne çok şey varmış gibi de hayıflanmadım değil bazen yaş
olarak benden çok daha küçük olanların da yaptığı ve donattığı sofraları gördükçe
imrenmiyor değilim yani işte öyle bir masadı Zeynep hanımın hazırladıkları.
Kekler çok çeşitliliği de bizim zengin bir kültürümüzü
yansıtır aslında bu kekin yumuşak bir hamuru ve içinde dolgulu çikolata akıcı
ve iki kat lezzet arayanlara bu tarif oldukça ideal diyebilirim.
Kağıtta puding dolgulu kek tarifini ilk gördüğümde üzerine
çikolata eritip döküldüğünü sandım aslında ben yapan maharetli olunca büyük bir
titizlikle yapmıştı Zeynep hanım keki üzerinde ne fazla ne az vardı puding sıcak
olarak döktüğü için pudingi soğuduğunda görüntüsü parlak ve çikolatayı
andırıyordu.
Günü olacaklar değişik ve sunumu şık olsun diyenlere işte
değişik bir kek tarifi denilecek cinsten.
Bu tarifi çocukların doğum günlerin de yapmak isterseniz
puding tercihini çilekli seçerseniz renkli ve onların sevdiği bir tarif
olacaktır.
Kağıtta Puding Dolgulu Kek İçin Gerekli Malzemeler:
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
3 kahve fincanı eritilmiş margarin
4 fincan şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi için:
1 paket kakaolu puding
3,5 bardak süt
Kağıtta Puding Dolgulu Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın, üzerine süt, erimiş margarin
ilave edelim.
Unu kabartma tozu ve vanilyayı ilave ettikten sonra iyice
çırpın ve kağıt kek kalıplarına yarısına kadar kek hamurundan ilave edin.
Önceden ısıtılmış 175 – 180 derece fırında pişirin.
Pişen kekleri soğumaya bırakın.
Soğuyan keklerin ortasına oyacak ile tek hamlede oyun ve
hepsini hazır edin.
Tencereye sütü ve toz pudingi ilave edelim pişene kadar
karıştıralım ve pişen pudingi pasta sıkma aparatına dökün.
Ardından sıcak olan pudingi şekil verdirerek boşaltın tüm
işlem bittikten sonra soğuyan pudingler üzerinde donunca servise hazır içi
dolgulu kek servis için ve günlerde yapacağınız tarifler arasında bulundurun
pişman olmayacağınız tarifler arasında yerini alacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder