Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi - Kek Kalıbında Börek Nasıl Yapılır?
Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi - Kek Kalıbında Börek Nasıl Yapılır?
Bazı lezzetler vardır ki insan yapmadan duramaz damak tadına göre tarifler değişse de akla börek gelince yumuşacık bir içi dışı çıtır çıtır olsun ama bunun yanında pratik de olsun istiyor işte o özel tariflerden birisi kek kalıbında yapılan bu özel börek tarifini deneyin!!!!
Börek yapmanın bir çok yöntemi var ama pratik börekler
arasında bir çok çeşit paylaştım ama bu tarifi yiyenler ve deneyenlerin hiçbir zaman
pişman olmayacağı ama nasıl yaptın hemen tarifini alayım diyeceğiniz bir tarif.
Bazı yemekler vardır ya herkes yapamaz emek ister zaman
ister maharet ister bu börek tarifi yenildiğinde hazır gibi ama sizin yapmanızı
bekleyen bir tarif diyebiliriz.
Börek yapacaklar buraya bu tarifi deneyin mutlaka nedeni
tadını dattıktan sonra neden denemenizi tavsiye ettiğimi anlayacaksınız zaten.
Yufkadan börekler zamanımızı ve hamur açmayanların ilk
tercihleri arasında ama artık hazır olarak satılan çok fazla tarif varda
diyebilirim.
Bu böreği çay saatlerine hazırlayabilirsiniz, kahvaltı
sofralarında, gün yemeklerinde, doğum günlerinde tercih edebilirsiniz.
Dilimleyip servisi yaklaşık olarak 20 kişilik olarak çıkıyor
bu sayıda kalabalık bir topluluğa hitap ediyor.
Kek kalıbında yapılan bu börek biraz su böreği andırsa da
lezzeti aynı değil su böreğini daha uzun süre dinlendirmek gerek bu kek
kalıbında yapılan bu tarif ise 30 dakika yeterli oluyor.
Çok farklı iç malzeme ile de hazırlanacak olan bu tarifi
kıymalı, lorlu, peynirli olarak deneyebilirsiniz.
Kek kalıbında çıtır çıtır pişen böreği sıcak olarak servis
etmeyi unutmayın yoksa lezzetini alamazsınız.
Kek Kalıbında Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket yufka (yani 5 adet)
2 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda (sade)
İç Malzemesi için:
Maydanoz varsa
350 gr beyaz peynir
Kek kalıbında Peynirli Börek Hazırlanışı:
Hemen işe içini hazırlamakla başlayalım.
Peyniri rendeleyelim maydanozu kıyalım ve harmanlayalım.
Sosu için yumurta, sıvıyağı, sütü, sodayı iyice çırpalım ve böreğin
sosu da içine hazır.
Tereyağı ile kek kalıbını iyice yağlayalım ne kadar iyi
tereyağı ile yağlarsak böreğimizin dışı o kadar çıtır olacaktır.
İlk yufkamızı alalım ve ortalı bir şekilde kek kalıbına
yerleştirelim kek kalıbının ortası delik kısmını dokunmayın onu en son aşamada
kesip yerleştireceğiz çünkü.
İç kısmını elimizle iyice düzeltelim ve kek kalıbına iyice
oturtalım yufka bu noktada iyice kalıbına yerleşirse kek kalıbından çıkan börek
istediğiniz görüntü de olacaktır geriye kalan yufkanın kenarları kek kalıbından
dışarıda olacaktır telaşa gerek doğru bir şekilde yerleştirdiniz çünkü J.
2 yufkayı 4 parçaya böldükten sonra kek kalıbının içine
yerleştirin ve 3 yemek kaşığı sosu ve biraz iç malzemeden üzerine gezdiriyoruz.
3, 4, ve 5 yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra sarkan yufkalarla en son
aşamada böreği tamamlıyoruz.
Geriye kalan sosu böreğin üzerine gezdirin ve streç film
sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.
Pişirmek için fırına yerleştirdiğiniz kek kalıbında peynirli
böreği derece derece yükselterek pişirin ve pişerken sadece çevirmek için fırın
kapağını açın.
Pişen böreği servis yapacağınız zaman biraz sıcak olmasına
özen gösterin sevdiklerinizle dolu dolu sofralara hazırlarsınız umarım afiyet
olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder