Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi - Kek Kalıbında Börek Nasıl Yapılır?

Kek Kalıbında Peynirli Börek Tarifi - Kek Kalıbında Börek Nasıl Yapılır? 

Bazı lezzetler vardır ki insan yapmadan duramaz damak tadına göre tarifler değişse de akla börek gelince yumuşacık bir içi dışı çıtır çıtır olsun ama bunun yanında pratik de olsun istiyor işte o özel tariflerden birisi kek kalıbında yapılan bu özel börek tarifini deneyin!!!!

 Börek yapmanın bir çok yöntemi var ama pratik börekler arasında bir çok çeşit paylaştım ama bu tarifi yiyenler ve deneyenlerin hiçbir zaman pişman olmayacağı ama nasıl yaptın hemen tarifini alayım diyeceğiniz bir tarif.

Bazı yemekler vardır ya herkes yapamaz emek ister zaman ister maharet ister bu börek tarifi yenildiğinde hazır gibi ama sizin yapmanızı bekleyen bir tarif diyebiliriz.

Börek yapacaklar buraya bu tarifi deneyin mutlaka nedeni tadını dattıktan sonra neden denemenizi tavsiye ettiğimi anlayacaksınız zaten.

Yufkadan börekler zamanımızı ve hamur açmayanların ilk tercihleri arasında ama artık hazır olarak satılan çok fazla tarif varda diyebilirim.

Bu böreği çay saatlerine hazırlayabilirsiniz, kahvaltı sofralarında, gün yemeklerinde, doğum günlerinde tercih edebilirsiniz.

Dilimleyip servisi yaklaşık olarak 20 kişilik olarak çıkıyor bu sayıda kalabalık bir topluluğa hitap ediyor.

Kek kalıbında yapılan bu börek biraz su böreği andırsa da lezzeti aynı değil su böreğini daha uzun süre dinlendirmek gerek bu kek kalıbında yapılan bu tarif ise 30 dakika yeterli oluyor.
Çok farklı iç malzeme ile de hazırlanacak olan bu tarifi kıymalı, lorlu, peynirli olarak deneyebilirsiniz.

Kek kalıbında çıtır çıtır pişen böreği sıcak olarak servis etmeyi unutmayın yoksa lezzetini alamazsınız.

Kek Kalıbında Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeler:

1 paket yufka (yani 5 adet)
2 adet yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda (sade)
İç Malzemesi için:
Maydanoz varsa
350 gr beyaz peynir

Kek kalıbında Peynirli Börek Hazırlanışı:

Hemen işe içini hazırlamakla başlayalım.
Peyniri rendeleyelim maydanozu kıyalım ve harmanlayalım.

Sosu için yumurta, sıvıyağı, sütü, sodayı iyice çırpalım ve böreğin sosu da içine hazır.

Tereyağı ile kek kalıbını iyice yağlayalım ne kadar iyi tereyağı ile yağlarsak böreğimizin dışı o kadar çıtır olacaktır.

İlk yufkamızı alalım ve ortalı bir şekilde kek kalıbına yerleştirelim kek kalıbının ortası delik kısmını dokunmayın onu en son aşamada kesip yerleştireceğiz çünkü.

İç kısmını elimizle iyice düzeltelim ve kek kalıbına iyice oturtalım yufka bu noktada iyice kalıbına yerleşirse kek kalıbından çıkan börek istediğiniz görüntü de olacaktır geriye kalan yufkanın kenarları kek kalıbından dışarıda olacaktır telaşa gerek doğru bir şekilde yerleştirdiniz çünkü J.

2 yufkayı 4 parçaya böldükten sonra kek kalıbının içine yerleştirin ve 3 yemek kaşığı sosu ve biraz iç malzemeden üzerine gezdiriyoruz. 3, 4, ve 5 yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra sarkan yufkalarla en son aşamada böreği tamamlıyoruz.

Geriye kalan sosu böreğin üzerine gezdirin ve streç film sararak 30 dakika buzdolabında bekletin.

Pişirmek için fırına yerleştirdiğiniz kek kalıbında peynirli böreği derece derece yükselterek pişirin ve pişerken sadece çevirmek için fırın kapağını açın.

Pişen böreği servis yapacağınız zaman biraz sıcak olmasına özen gösterin sevdiklerinizle dolu dolu sofralara hazırlarsınız umarım afiyet olsun.

Tavada Su Böreği Denediniz Mi? Kolay ve Pratik tarife Göz Atmak İsteyenler TIKLASIN:

Yorumlar

Popüler Yayınlar