Pirinç Pilavlı Tavuk Kapama Tarifi - Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?

Pirinç Pilavlı Tavuk Kapama Tarifi - Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?- Pirinç Pilavlı Tavuk Kapama En Sade Hali Birde Böyle Yapın Tavuklu Pilavı:

Tavuğu tüketmek ve lezzete lezzet katmak tamamen elinizde diyebiliriz. Tavuklu yemekler bazıları tüketmek istemez ama bu tarifi denemenizi öneririm pilavı tavuk suyuna yapmayı tercih edenler bu tarifi tam sizlik nedeni tavuk tüm tüm pilavın üstüne yerleştirip fırına verin gitsin gerisi lezzetli bir fırın yolculuğu.

Pirinç pilavlı Tavuk kapamayı salçalı veya sevdiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz ama sade olarak tüketmek hafta sonu için tercihimizdi. Özel davet akşamlarında tavuk tercin edecekler bu tarifi yapabilir en kısa sürede tavuk kapamalı pilavın farklı bir tarifini daha sizlerle paylaşmak istiyorum oda çok enfes oluyor doğrusu.

Pirinçli Tavuk kapamanın hiçbir zorluğu yok tam aksine bu kadar kolay hazırlanan bir pilavdan beklediğinizi üstünde bir lezzet çıkıyor ortaya denemek isteyenlere tavsiye ederim pirinç pilavlı tavuk kapama tarifi kalabalık sofralarda yerini alacak kolay ve pratik bir tarif.

Pirinçli Tavuk kapama yapmak için fırın şart fırın yemeklerinin yeri sofrada her zaman ayrıdır sizde sofranızda ailenizle ve sevdiklerinizle ağız tadınız la sofralarınız olur inşallah.

Kişi başına tavuk baget veya benim gibi but alabilirsiniz kanat bu tarifte yeterli olmaz kesinlikle tavuk göğsü de hem lezzetsiz hem de tatsız olacaktır pilavlarda asla ve asla tavuk göğsü tercih etmem ben.
Tavuklu kapama için firik, bulgur, tercih edebilirsiniz bulguru ve firik pilavı yapacaklar bu tarifte daha öne çıkıyor diyebilirim çünkü tavuk etiyle beraber bol soğanda kullanırsanız işte o zaman tam anlamı ile lezzet harmanı çıkar ortaya.

Tavuklu kapama pilavı her zamanki gibi yapabilirsiniz bezelye, nohut, şehriyede ilave edilebilir ben tercih etmemenin nedeni elimin altında olmamasıdır yoksa bu tarifi mutlaka ve mutlaka nohutlu yaparım. Biraz acele ile yaptığım bir tarif oldu benim için mazur görün.

Pirinç pilavını sade tüketmek tercih meselesidir ne derler renkler ve zevkler tartışılmazmış buda onun gibi işte size güzel bir akşam menüsü için pirinçli tavuk kapama tarifi.

Pirinç Pilavlı Tavuk kapama için gerekli malzemeler:
3 adet but ( bacaklı olacak)
3 bardak pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 litre kaynar su
Karabiber
Tuz



Pirinç Pilavlı Tavuk Kapama Hazırlanışı:

Tavukları yıkayıp varsa tüylerinden arındırdıktan sonra 1,5 litre suda haşlayalım.

Pirinçleri tavuklar pişmeye yakın sıcak suda ıslayın ben 15 dakika ıslattım yeterli oldu.

Pirinçleri yıkayın ve süzülmeye bırakın bir kenara pirinçleri kavuracağımız için suyunu iyice süzülmüş olması önem kazanıyor bu noktada.

Tere yağını tencereye alalım üzerine pirinçleri ilave edip iyice kavuralım pirinçlerin fırından çıktığında tane tane olmasını birbirine yapışık olmamasını istiyorsanız iyice kavurun.

Kavrulmuş pirinçleri borcama alın üzerine tavukları yerleştirin ve suyunu kenar kısmından yavaş yavaş ilave edin.

Üzerine karabiber serpiştirin tavukların üzerine tereyağı bırakın daha lezzetli olacaktır.

Tavuk haşlarken tuzunu biraz fazla ilave ettim o yüzden pilav pişirirken tuz atmadım.

Tavuk suyundan 6 bardak tavuk suyu ilave ettim toplamda .

Tavuk kapamayı fırınınızın en üst seviyesinden bir düşüğüne getirin pirinçler suyunu çekene kadar ve tavuklar hafif kızarmaya başlayınca fırından alın sıcak olarak servis yapın afiyet olsun.

Bu tarifin yanına eniyi gidecek olan tariflerden birisi hepimizin hemen aklına gelen kuru fasulye oluyor sizde aynı benim gibi düşünenlerdenseniz eğer işte size geleneksel kuru fasulye tarifi.


Cevabınız evet ise Geleneksel Kuru Fasulye Tarifi İçin Tıklayın:

Yorumlar

Popüler Yayınlar