Kivi jöleli Muhallebiyi Tarifi – Kivi Jöleli Muhallebi Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Neler?
Kivi jöleli Muhallebiyi Tarifi – Kivi Jöleli Muhallebi Nasıl
Yapılır? Püf Noktaları Neler?
Güzel bir muhallebi tarifi bu artık mevsim ilkbahar ve soğuk
tatlılar tercih sebebi olacaktır hali ile ilkbahar meyveleri artık tezgahlarda
kendini gösterir oldu kivi ile yapacağınız harika bir lezzet.
Muhallebiyi sade yapmaktan sıkılanlara güzel bir alternatif
malum insan mevsime göre yenilikler ve lezzetleri değiştirir mutfakta
tatlılarda bu böyle. Zeynep hanıma misafirliğinde ikramı idi kalabalık
misafirlere ne yapsam diye düşünenler işte sizlere güzel bir lezzet.
Kivi jöleli muhallebi tarifini gün yemekleri arasında ve
çocukların doğum günlerinde hazırlayacağınız güzel ve lezzetli bir tarif mevsim
meyveleri ile her mevsimde yapacağınızı unutmayın.
Yapım aşamasında dikkat edilmesi gerekenler ise mutlaka bir
gün önce hazırlamak. Kivi jöleli muhallebi yapım aşamasında ikinci kural ise krem
şanti dökme aşamasında eritmemek oluyor.
Jöle ile hazırlayacağınız muhallebili pastayı çocuklara
servis olarak ta yapabilirsiniz.
Kivi jöle ile yapacağınız muhallebide bir gün önce yapmanız
gerek donması ve lezzeti için bu öneriyi dikkate alın.
Kivili jöleli muhallebi bardaklarda, kaseler de borcam da ve
kup bardaklarda hazırlayabilirsiniz sunacağınız yani hazırlayacağınız kişiye
göre tercih edin.
Çocuklar için küçük bardaklar malum bitirmeyince çöpe
atmaktan kurtulur, servis yapacağınız kişiler tüketeceğini düşünüyorsanız büyük
kup bardaklarda, dilim ile servis yapmak isterseniz de direk borcama yapın.
Kivi jöleli muhallebiyi yapmak isteyenlere işte tarifimiz.
Kivi jöleli muhallebi için gerekli malzemeler:
1 paket muhallebi
1 paket krem şanti
1 paket doktor otcer kivi jölesi
5 – 6 adet kivi
Süt
Sütü krem şanti, muhallebi, için yeteri kadar kullanmamız
gerecek.
Kivi jöleli muhallebiyi hazırlanışı:
Muhallebiyi paketteki tarifi göre pişirin ve ıslatmış
olduğunuz borcama dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
Bu arada krem şanti yine tarifine göre hazırlayın ve soğumuş
muhallebi üzerine sürün ve buzdolabına yerleştirin iyice donunca üzerine
soyulmuş ve doğranmış kivileri yerleştirin.
Jöleyi hazırladıktan sonra oda kremşantinin erimemesi için
jöleyi biraz ılıyınca dikkatlice dökelim ve üzerine streç film saralım ve
buzdolabın da bir gün bekletelim ve servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder