Yer Çileği Faydaları - Yer Çileği Nelere İyi Gelir

Yer Çileği Faydaları - Yer Çileği Nelere İyi Gelir

Mevsim ilkbahar biz gezmelerdeyiz yeni lezzetler keşfetmeye elimizden geldiği kadar bitkilerinde faydalarına değinmek istiyorum bloğumda. 

Ara sıra değişik yerlerde rastladığım ve direk yetiştiricisinden ve faydalarından sizlerde faydalanın ve bilin istediğim şeyleri sizlerle paylaşmak benim çok hoşuma gidiyor açıkçası umarım sıkmadan sizlerde keyifle okuyorsunuzdur.

mevsim malum ilkbahar olunca havalar açık güneş sıcacık insanın içine işliyor hali ile sizinde kanınız hızlı akıyor hadi bakalım bir tur atalım dedik ve kapalı çarşıya Hatay’ın meşhur çarşısıdır ve içinde ne ararsanız var benim gibi baharat, kuru yemiş, yeni lezzetlere keşfetmek keşfedilmiş faydalı kuru yemişlerden tatmak ve alma merakı vardır bende.

Farklı yörelerde ve Hatay’da yetişen baharatlar ve kuru yemişler de her adımda karşınıza çıkar Antakya’nın kapalı çarşısında işte burada yeni bir kurutulmuş meyve gördüm tadına bakmadan olmaz tadını tattın mı almadan olmaz.

Yer çileği tadı ekşimsi ve mayhoş bir lezzet ama faydaları say say bitiremeyen satıcı işini sağlama almış ve faydalarını sürekli saymak yerine yazmış oldukça faydalı olan bu yazı tek tek soru sormak yerine bir çok insana boğaz batlatmakdan iyidir sizce de öyle değimli.
İşte yer çileği ve faydaları benim gibi merak edenlereJ


Yer çileği nelere iyi gelir:
1-      Kan yapar
2-      Ağız yaralarına iyi gelir
3-      Unutkanlığa iyi gelir
4-      Kanı temizler
5-      Mideyi kuvvetlendirir
6-      Karaciğeri yeniler
7-      Kanseri önler
8-      Ölü hücreleri yeniler
9-      Cildi gençleştirir

Yer çileğin faydalarını hemen sıralayalım.
1-      Damar tıkanıklığına iyi gelir
2-      Göz iltihabını yok eder
3-      Bağırsakları düzenli çalıştırır
4-      İdrar söktürür


Yer çileğine faydalarının daha fazla olduğunu düşünüyorum lezzeti ve görüntüsü bile insanın iştahını açıyor gerçekten sevenlere yemeleri için bir neden daha.

Yorumlar

Popüler Yayınlar