Mikrodalgada 5 Dakikada Hazır Olan Kestane Tarifi - Kış Bitmeden Kestaneyi Birde Böyle Deneyin

Mikrodalgada 5 Dakikada Hazır Olan Kestane Tarifi - Kış Bitmeden Kestaneyi Birde Böyle Deneyin

Kış bitmeden yapmanız gereken bir tarifi paylaşmak istedim dün çarşıda gezerken kestane gördüm artık zamanı yavaş yavaş geçen kestaneyi evde olduğunu hatırladım evet kış bitmeden hazırlamak istedim malum sobaları olmayanlar bu pişirme yöntemini çok seveceklerini tahmin ediyorum .

Kestanede yeni trend soba üstünde pişirme yerine daha pratik yöntemler oluyor ama sobada kendiniz çevirerek pişirmenin verdiği haz başkadır illaki. Fırında pişen kestaneler ise uzun zamanda piştiğinden bazen vaktimiz olmaya biliyor kestane denilince akla soba geldiği kesindir çocukluğumuzda ki kokuları unutmak biraz zor oluyor.

ama çağımız teknoloji çağı ve doğaya dönüş heniz başladı mikrodalgaları bir çok kişi evde istemese de aslında kullanımına dikkat ederek bu teknolojiden de mahrum kalmamış oluruz kulaktan duyma bilgiler yerine elektronik eşyaları doğru şekilde kullanmayı öğrenmemiz gerek.

Artık soba kullanıcısı azaldı bunun yanında çalışan kişi sayısı artında hali ile evde daha pratik yemekler ve eşyalarda bunlarla beraber kendini gösteriyor.

Bunun kestane ile ne alakası var derseniz döngü ile hayatlarımız değişti lezzetlerimiz de öyle farklı lezzetleri keşfedenler ve bunları daha pratik halde insanlarla paylaşanlar var ya işte onlar baştı.
İşte pratik kısa sürede hazırlayabileceğiniz evinizde soba yoksa fırın fırın yok ise mikrodalga varsa işte kestaneyi pişirmenin yeni yolunu buldunuz demek.

Mikrodalgada kestane yapmak çok ama çok kolay daha değişik olarak ta hazırlayabilirsiniz mikrodalgada ama bu yöntemi ben çok tuttum hemen paylaşmak ve kış bitmeden yapmak isteyenlere tavsiyem olsun dedim.

Aslında ilkbahara hoş geldin dedik ama eskiler ne der bilirsiniz mart bitmeden dert bitmez çok doğru.
Mevsim soğuksa canınız kestane istiyorsa sadece 5 dakika pişen bir kestane hazırlamaya ne dersiniz?
Mikrodalga fırında 5 dakika kestane nasıl pişer buyurun bakalım.

Mikrodalgada 5 dakikada hazır olan kestane için malzemeler:
1 kase kestane
2 adet cam kase
1 bardak su
Mutfak bezi

Mikrodalgada 5 dakikada hazır olan kestane hazırlanışı:

Kestaneleri bıçakla ortalarına tek çizgi çekin tek taraflı olarak bunu yapın.

Kestiğiniz kestaneleri bir kaseye yerleştirin kestiğiniz kısımlar üst tarafa baksın.

Tüm kestaneleri kestiyseniz işlem bu kadar ikinci kaseye suyu boşaltın ve mikrodalgaya yerleştirin.

Maksimum yaptığınız mikrodalga ayarını dakikasını ise 5 dakikaya getirin ve gerisi beklemeye.

Mutfakta kullandığınız temiz bir elbezini derin bir kaseye alın mikrodalgadan çıkardığınız kestaneleri içerisine yerleştirin  5 dakika bekletin böylelikle kabukları zahmetsizce soyulacak yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar