Halley Pasta Tarifi - Pratik Halley Pasta Nasıl Yapılır?

Halley Pasta Tarifi - Pratik Halley Pasta Nasıl Yapılır? 

Halley ile pasta yapmaya var mısınız? Blogumu hep büyükler okuyor sanıyordum meğerse küçük okurlarım da varmış hemen onlara kolay ve yapması kolay bir pasta tarifi paylaşayım dedim işte Halley pasta tarifi.

 Meraklı kız çocuklarının bazıları pastacımı olmak istiyormuş işte sizlere güzel bir fikir denemek isterseniz beni çok mutlu ederseniz.

Halley pastayı kız çocukları için paylaşmak istedim nedeni anneler artık kızlarını mutfağa sokmak istiyorsa işte onların denemesi için fırsat verecekleri güzel bir tarif.

Kolay pasta ve yemeklerden başlatırsanız onlarda severek merakları ile daha bir sarılırlar mutfakta bir şeyler yapmaya bazıları doğuştan yetenekli olsa da her genç kızın illaki yemek ve pasta öğrenmesi gerektiğinden ilk olarak belki bu tarifi denersiniz.

Halley pastayı içine ne katılacağı belli kuralları olsa da aslında biraz sizler müziplip yapıp içine farklı alternatiflerde ekleyebilirsiniz.

Çikolata parçaları, renkli şekerlemeler, muz yanında fındık parçaları ilave edebilirsiniz pasta yapmada fazla kural aramayın.

Halley pastayı yapacaklara püf noktasını hemen söyleyim mutlaka ama mutlaka donması için bir gün önceden yapılması gerek yoksa tam olarak donmadığından pasta istediğiniz sertlikte olmuyor.
Halley alacaklara marka almalarını öneririm kalitesiz malzeme sizi istediğiniz lezzete ulaştırmaz.
Halley pasta şeklini vermesi de kolay yapması da hemen malzemelere geçiyorum hoppp. Hadi kızlar mutfağa.

Halley Pasta İçin Gerekli Malzemeler:
1 paket Halley (10)
2 paket kremşanti (vanilyalı sade)
2 adet büyük boy muz
1 paket çikolata sos
Bunları hazırlamak için tabi ki süt
1 adet muz üzeri için
Yardımcı malzemeler:
Büyük boy salata kasesi fazla geniş olmayanlardan
Streç film pastanın şekli için bunlar gerekli

Halley Pasta Yapılışı:

Halley pasta yapmaya başlamadan önce ön hazırlık yapmanızı tavsiye ederim 10 dakika gibi sürmeyecek çünkü pastayı hazırlamak.

Ön Hazırlık: Halley pastaları elimizle parçalayalım, muzları doğrayalım, içine katmak istediğiniz çikolata damlacıkları veya fındık varsa onu da hazır edin.

Salata kasesine streç filmi yerleştirin ve Halley pasta yapmaya hazırız.

Krem şantiyi büyük bir kapta hazırlayalım ve iyice kıvam alana kadar çırpalım ve içine muzu, halleyi, fındıkları, ilave edelim iyice karıştıralım ve streç yerleştirdiğimiz kaba sıkı sıkı arasında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.

İyice yerleştirdiğimiz Halley pastayı üst tarafını da düzleştirdikten sonra buzdolabında 1 gün bekletelim.
1 gece dolapta bekleyen pastayı servis yapacağımız pastalığa alalım üzerine muz dilimlerini yerleştirelim çikolata sosu yapalım ve sıcakken dökelim hemen ardından fanusu ile kapatıp yeniden buzdolabına alalım çikolata sosu donan Halley pasta servise hazır.


Kızlar tarifimi umarım beğenirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar