Üç Renkli Patates Salatası Tarifi - Salata Tutkunlarına Enfes Bir Tarif
Üç Renkli Patates Salatası Tarifi - Salata Tutkunlarına Enfes Bir Tarif
Üç renkli patates salatası yapanlar iyi bilir üç ayrı lezzet
bir bütün olur bu tarifte ben maydanoz tercih etmiyorum sevmediğimden değil maydanoz
ne kadar ince kıyarsak kıyalım büyük kalıyor üstünde ve bazen dişe takılıp komik
görüntüler ortaya çıkarabiliyor.
Üç renkli patates salatası yapacak olanlar dikkat etmesi
gereken tek nokta var oda patatesi tam kıvamında haşlamak.
Patates iyi haşlarsanız gerisi kolay. Kavrulan havuçlar ve
rendeden geçen karalahana ile salatayı harmanlayın servis yapın işlem bu kadar
kısa sürede görseli ile göze lezzeti ile damağınıza lezzet katacak bir salata.
Bu salatanın tam mevsimi denilebilir artık malum kış mevsimi
bitti ve ilkbahar denilince tam arkadaş toplantıları ve davetler daha yoğun
olabilir veya günler uzadı diye misafirleri gelecek olanlar vardır diyerek bu
tarifi paylaşması bizden yapması sizden.
Üç renkli patatesli salata için gerekli malzemelere geçelim
ama bir dip not tutmak istiyorum bu tarifi günlerde yapabilirsiniz servisi
güzel ve tek kişilik veya kek kalıbında hazırlayabilirsiniz.
Tarifi 3 kişilik olarak çıktı önce bunu not edin ona göre
tarifi çoğaltabilir veya azalta bilirsiniz.
Üç Renkli patates salatası için gerekli malzemeler:
3 adet havuç
3 adet orta boy patates
Küçük boy yarım karalahana
1 adet limon
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Üç Renkli patates Hazırlanışı:
Havuçları rendeleyin ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile
soteleyin.
2 adet patatesi ayrı 1 adetini ayrı kaplarda rendeleyin.
Karalahanayı rendenin küçük yerinden rendeleyin ve ayrı bir
kaba alın.
Pişen havuçların tuz ayarına bakın hazır olan havuçlardan
sonra 2 adet rendelenmiş patatesin üzerine az karabiber, tuz ve zeytinyağı
ilave edin ve harmanlayın.
1 adet ayırdığınız patateslerle rendelediğiniz karalahana
bir kaba alın üzerine yarım limon suyu, tuz ilave edin ve iyice karıştırın.
Şimdi istediğiniz kase, silikon kek kalıbı olur fark etmez
önce patates, sonra havuç ve en son olarak karalahana yerleştirin ama sıkı sıkı
yerleştirmeyi unutmayın ve servis yapacağınız kaba ters çevirin.
Üzerini süsleyebilir veya sade olarak servis yapabilirsiniz
afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder