Kivi jöleli Muhallebiyi Tarifi – Kivi Jöleli Muhallebi Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Neler?

Kivi jöleli Muhallebiyi Tarifi – Kivi Jöleli Muhallebi Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Neler?

Güzel bir muhallebi tarifi bu artık mevsim ilkbahar ve soğuk tatlılar tercih sebebi olacaktır hali ile ilkbahar meyveleri artık tezgahlarda kendini gösterir oldu kivi ile yapacağınız harika bir lezzet.
Muhallebiyi sade yapmaktan sıkılanlara güzel bir alternatif malum insan mevsime göre yenilikler ve lezzetleri değiştirir mutfakta tatlılarda bu böyle. Zeynep hanıma misafirliğinde ikramı idi kalabalık misafirlere ne yapsam diye düşünenler işte sizlere güzel bir lezzet.

Kivi jöleli muhallebi tarifini gün yemekleri arasında ve çocukların doğum günlerinde hazırlayacağınız güzel ve lezzetli bir tarif mevsim meyveleri ile her mevsimde yapacağınızı unutmayın.

Yapım aşamasında dikkat edilmesi gerekenler ise mutlaka bir gün önce hazırlamak. Kivi jöleli muhallebi yapım aşamasında ikinci kural ise krem şanti dökme aşamasında eritmemek oluyor.
Jöle ile hazırlayacağınız muhallebili pastayı çocuklara servis olarak ta yapabilirsiniz.
Kivi jöle ile yapacağınız muhallebide bir gün önce yapmanız gerek donması ve lezzeti için bu öneriyi dikkate alın.

Kivili jöleli muhallebi bardaklarda, kaseler de borcam da ve kup bardaklarda hazırlayabilirsiniz sunacağınız yani hazırlayacağınız kişiye göre tercih edin.

Çocuklar için küçük bardaklar malum bitirmeyince çöpe atmaktan kurtulur, servis yapacağınız kişiler tüketeceğini düşünüyorsanız büyük kup bardaklarda, dilim ile servis yapmak isterseniz de direk borcama yapın.

Kivi jöleli muhallebiyi yapmak isteyenlere işte tarifimiz.
Kivi jöleli muhallebi için gerekli malzemeler:
1 paket muhallebi
1 paket krem şanti
1 paket doktor otcer kivi jölesi
5 – 6 adet kivi
Süt
Sütü krem şanti, muhallebi, için yeteri kadar kullanmamız gerecek.

Kivi jöleli muhallebiyi hazırlanışı:

Muhallebiyi paketteki tarifi göre pişirin ve ıslatmış olduğunuz borcama dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.

Bu arada krem şanti yine tarifine göre hazırlayın ve soğumuş muhallebi üzerine sürün ve buzdolabına yerleştirin iyice donunca üzerine soyulmuş ve doğranmış kivileri yerleştirin.

Jöleyi hazırladıktan sonra oda kremşantinin erimemesi için jöleyi biraz ılıyınca dikkatlice dökelim ve üzerine streç film saralım ve buzdolabın da bir gün bekletelim ve servise hazır afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar