Cevizli Katmer Tarifi - Katmer Nasıl Yapılır?

Cevizli Katmer Tarifi - Katmer Nasıl Yapılır? Pazar Kahvaltısı İçin Özel Bir Tat:

Günlerden Pazar gecesine geldik hepimiz için iyi bir hafta sonu olur umarım ama sizlerde benim gibi özel kahvaltı sofralarında sevdiklerinizle doya doya kahvaltı yapmak istiyor ama bunu burunch olarak mı tercih ediyorsunuz? yoksa kendi elinizin lezzetinde evinizde de balkon sefası veya yere serin sofrayı alın çaydanlığı yanınıza sevdiklerinizle uzun soluklu dinlene dinlene telaş etmeden kahvaltıya hanımlar.

Pazarları çok seviyorum ben sevdiklerim ile doya doya çayımı içiyor telaş yapmıyorum mesela okula geç kaldı işe geç kaldı servis kaçtı derdi yok malum günlerden tatil günlerden uyuma vakti eh ufak defek işler olsa da kahvaltı sonrasına kahvaltıyı bölmeyinJ

Kahvaltı için bugünkü özel tarifim Gaziantep yöresinden yöresel lezzetleri mutlaka tatmalısınız malum Antepliler gibi elimizde açmasak ta kolay hazır yufka veya baklava yufkası ile bu lezzeti tutturmak mümkün yada eh işte diyecek kadar.

Gaziantep yolum düşmüştü uzun soluklu gezemedim ama neyse yıllar önce tatmıştım bu lezzeti hiçbir yerde o lezzet tutturulmaz sanırım. İşini iyi yapan ustalar size çayı sunana kadar taş fırınlarda Antep ustaları tercih ettiğiniz iç malzeme ile fıstıklı veya cevizli olarak hazırlayıp getiriyorlar. Usta yabancı olduğumuzu anlamış olmalı katmer için söylediklerini hemen aktarayım. Antepli katmer ustası: bunu yediğinizde ikindine kadar acıkmazsınız demişti içindeki fıstık, kaymak, tereyağı ile mideniz uzun süre tok kalıyor ve yolu düşünler baklavası kadar Antep yöresinin katmerini de mutlaka tatmalı.

Katmer kendiniz evde hamurdan da yapılabilir ama tarif hazin şu an ben ani gelen bir istek üzerine hazırladım bugün lezzetine diyecek yok ama yinede Antep ustalarının eline bu konuda su bile dökemem.

Gaziantep denilince ilk akla gelen baklava ve kurutmalıkları oluyor ama katmeri de eklemeyi unutmayalım.

Katmer kahvaltı sofranızda ara sıra yapmanız gereken özel lezzetler arasına giriyor her mevsim tüketebilirsiniz ama bu yaz aylarını tercih etmezseniz iyi olur.

Katmer malzemesi her zaman aynıdır ustalardan bilgileri almadan olmazdı, içine kaymak, şeker, fıstık veya ceviz olmazsa olmazı.

Yufka kullanacaksanız günlük olanından ama baklavalık yufkayı tercih edin tereyağı bol, fıstık ve kaymağı ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor.

Katmer servisi yapması kadar mühim, katmer sıcak sıcak dumanı üstünde servis etmek gerekiyor soğuyan tereyağı ağzınızda hoş bir tat bırakmaz sıcak tüketilmezse lezzetini alamadığınız gibi ilk bu lezzeti tadanlar beklediklerini bulamazlar.

Katmer Gaziantep yöresinden tüm Türkiye ve yurt dışına nam salmış lezzetler arasında güzel bir lezzet güzel gelenek Anteplilerden bizlere yansıyan kahvaltı salonlarında ve hemen hemen her fırında katmer pişiriliyor Antep’in ne hoş yolu düşenler alışık olduğunuz bir kahvaltının dışında yöresel bir lezzet arıyorsa Antepli sokakların da bir çok yerde sabah kahvaltı için

Cevizli katmer için gerekli malzemeler:
2 yaprak etli taze günlük yufka
2 yemek kaşığı şeker
1 kase dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı kaymak
3-4 yemek kaşığı tereyağı
Servis için dondurma

Cevizli Katmer Hazırlanışı:

Yufkayı tezgaha serelim tam ortasına ceviz serpelim 2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı kaymak,ilave edelim ve katlayalım.

İkinci yufkaya da aynı işlemi yaptıktan sonra pişirmeye geçelim.

Tere yağını tavada eritelim üzerine katmeri alalım iki tarafını da pişirelim ve dilimleyerek üzerine ister kaymak ister dondurma ve ceviz atarak servis yapalım.


Kahvaltı sofralarının en baş köşeyi taşıyacak katmeri pazar kahvaltısı için çok ideal bir lezzet.

Yorumlar

Popüler Yayınlar