Yumurtasız haşhaşlı revani tarifi - Yumurtasız revani nasıl yapılır?

Yumurtasız haşhaşlı revani tarifi - Yumurtasız revani nasıl yapılır? Revaniyi en hafif hali:

Haşhaşlı olarak alışık olmadığım bir tarif ile sizlerleyim. Bu tarifi günde aldım hemen onu belirteyim ama tarifi şekeri baskın olmasın isteyenlere ve yumurta sevmeyenlere çok ideal bir tarif.Revani yapanlarınız pek çoktur bunu birde haşhaşlı denemek ister misiniz? Haşhaşlı revani tarifini borcamın en büyük boyu için ölçüdür onu dikkat ederek yaparsanız daha iyi olacaktır.

Haşhaşlı revani tarifinde yumurta yok dileyen koyabilir. Malumunuz kimi insanlar kesinlikle yumurta tercih etmiyor tatlılarda buda yumurta sevmeyenler kokusundan rahatsız olanlar için ideal alternatif bir tarif diyebilirim. Yumurtasız haşhaşlı revani tarifini yumurta sevmeyenler tercihi olabilir işte tarif.

Tarifi günden çektim güzel bir günden geriye kalan bir tarif de diyebilirim ev sahibi yumurta tercih etmiyormuş ama yumurtasız daha lezzetli olmuş denebilir yumurta olmasa da olur limonu suyunu ekşimsi tadı sevmeyenler kullanmasın hafif limon kendini hissetti-yor du lezzetinden emin olacağınız bir tarif ama limon tercihinize kalmış.

Yumurtasız haşhaşlı revani tarifi için gerekli malzemeler?
500 gr irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1adet limon suyu
1 su bardağı şeker

Şerbeti için gerekli malzemeler:
4 bardak şeker
4 bardak su
Şerbeti önceden hazırlayın derim daha çabuk içine çekecektir haşhaşlı revani.
Şekeri ve suyu tencereye boşalttıktan sonra şeker eriyene kadar karıştırın ve kısık ateşte kıvam alana kadar ağzı açık bir şekilde kaynatın, hazır olan şerbeti kenara soğumaya aldıktan sonra haşhaşlı revaniyi hazırlama zamanı.


Yumurtasız Haşhaşlı Revani Hazırlanışı:

Şekeri süt ile erittikten sonra üzerine sıvıyağı ilave edin ve iyice karıştırın üzerine irmiği, unu, limon suyunu, kabartma tozunu, ve vanilyayı ilave ettikten sonra iyice çırpın ve yağlanmış borcama dökün.
Fırın pişirme ayarınıza göre ayarladıktan sonra üzeri ve altı iyice kızarana kadar pişirin fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbetini dökün ve çektikten sonra servise hazır.

Üzerine isterseniz krem şanti çırpabilirsiniz.

Yorumlar

  1. http://www.sehrinisa.com/2014/01/gribe-karsi-kusburnu-serbeti.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar