Kaşarlı Patates Tava Tarifi- Kahvaltı sofralarına keyifli bir tava tarifi

 Kaşarlı Patates Tava Tarifi Kahvaltı sofralarına keyifli bir tava tarifi Pazar kahvaltısı için nefis tarif arayanlar buraya.

Patatesi kızartırız bir çoğumuz kahvaltı sofrası için bunun yerine size alternatif olacak lezzetli ve pratik bir tarifi kahvaltı sofranıza taşıma zamanı geldi yarın kahvaltıya evde olanlar için bu tarife bir göz atın.

Kahvaltı için ne yapsam diye düşünenler değişik lezzetlerle sofralarına neşe katmak isteyenler tadınca size de iyi ki yapmışım diyeceğiniz yeni bir kahvaltılık tarifi ile tanıştırmak istiyorum yukarıda yazdığım gibi ben bugün hafta sonu için hazırladım takipçilerim ve blogumu yeni keşfedenler için işte kaşarlı patates tava tarifi.

Pazar kahvaltısı yapmanın en güzel yanı sevdiklerinizle zaman ayıracağınız işe yetişmeyecek olmanız sanırım. Pazar kahvaltısı için bir çok tarif yazdım ve paylaştım ama bu tarifi günümüzün aileleri daha çok tercih ediyor. Pazar günü için programı olmayan ve ailesi ile kahvaltı keyfi yapmak isteyenlere bu tarif.

Pazar kahvaltısı için bir çok seçenek var peki neden kaşarlı patates tava yapmalısınız gelelim bu konuya. Uzun bir Pazar günü planlıyorsanız bunun için doyurucu ve besleyici bir menü tercih etmeniz gerek işte o tarifler arasına alacağınız bir tarifte bu denebilir.

Kaşarlı patates tava için fazla malzemeye gerek yok ama lezzetine doyum olmayacak bir tarifte aynı zamanda.

Kaşarlı patates tava yapacaklar akşamdan patatesleri hazırlayabilir veya çayı demleyene kadar hazır olacak bir tarif.

Günümüzde kaşarlı tarifler oldukça fazlalaştı işte kahvaltılar için patates kızartmak, kaşarı sade kesip dilimlemekten vazgeçin ikisini birleştirip lezzetli bir kahvaltı menüsü hazırlayın.

Kaşarlı patates tava yapmanın hiçbir sırrı yok malzemeden çalmayın yeter o nasıl bir deyimse.
Kaşarlı patates tava yapacaklar için tek not ekliyorum bir kalabalık bir kahvaltı sofrası için yaptım ama siz kendi aileniz için yapacaksanız kişi sayısını göz önünde bulundurun.

Çocuklar çok sevdi diyebilirim çocuklu misafir kabul edecekler varsa bu tarifi çekinmeden yapabilir. Şu günlerde en çok yapılan çocukların tatilleri boyunca bol bol gezmek olduğundan onlara göre tarif hazırlanıyor. Kaşarlı patates tavada o tariflerden birisi.

Kaşarlı Patates Tava tarifi için gerekli malzemeler:
6 adet orta boy patates
1 kase rendelenmiş kaşar
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Maydanoz


Kaşarlı Patates Tava Hazırlanışı:
Ön Hazırlık:
Patatesleri yarım haşlayın pişmiş olmayacak ama çigsimsi tadını da geçmiş olması gerek.
Haşlanmış patatesleri rendeleyin tuzunu ilave edip harmanlayın.

Kaşar rendeleyin ve malzemeler hazır pişirmeye.

Kaşarlı patates tava yapmak için ismi gibi yapışmaz krep veya düze yakın orta boy bir tava tercih edin.

1 yemek kaşığı sıvıyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın eriyen yağı tavanın her yerine dağıttıktan sonra üzerine patatesin yarısını ilave edin ve kaşık yardımı ile düzeltin ortasına dışına taşırmamak şartı ile kaşarı ilave edin.

 Kaşarın üstüne geriye kalan patates yerleştirin ve düzeltin şimdi geriye kalan  tavanın pişmesi için arada bir tavayı sallayarak pişip pişmediğini kontrol etmek kalıyor.

Pişen patatesler kızarmaya başlayınca tavanın ağzına servis tabağı veya kapak kapatarak kaşarlı patates tavayı alın ve tavaya geriye kalan tereyağın ve sıvıyağını ilave edin dikkatli bir şekilde kapaktan tavayı pişmemiş tarafını yerleştirin.

Ve kaşarlı patates tavanın diğer tarafı da pişince servis tabağına alın.

Üzerine pulbiber, kıyılmış maydanoz ilave edin sıcak olarak servis yapın Pazar kahvaltınız için umarım yaparsınız ve fotoğraf paylaşırsınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar