Kıymalı Pırasa Tarifi – Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır?
Kıymalı Pırasa Tarifi – Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır? Nefis
Pırasa Yemeği Püf Noktası:
Pırasayı aslında çok yapmayı bilmezdim eskiden nedeni
annemin evinde hiç tüketmemiş olmadan kaynaklanıyordu sanırım ama birkaç yıldır
annemde bahçesinde çok güzel pırasa yetiştirmeye başladı biraz geç oluyor hepsi
bu pırasa bizim oralarda soğuk olduğu için geç yetişmesinden dolayı hali ile
bizde geç yiyoruz.
Pırasayı zeytinyağlıdan ziyade fırında çok güzel oluyor
böreği ayrı bir lezzet olsa da tencerede yapmakta iyi bir alternatif diyette olanlar
zeytinyağlı tercih edebilir.
Pırasa kış mevsiminde en çok tükettiğimiz sebzelerden olsa da
ara sıra aynı tarif yerine her zaman yeni bir tarif ile sofraya sunmanın keyfi
başka oluyor sıkılmadan tüketebilirler çocuklar çok sevmediğini varsayarsak
değişik onları sıkmayacak tarifler onların bu faydalı sebzeyi tüketmelerinde
büyük etkisi olacaktır.
Pırasa börek, zeytinyağlı pırasa, fırında pırasa, yumurtalı
pırasa, parasalı açma börek, pırasa sarması yapmayı tercih edebilirsiniz pırasa
çorbasını unutmuş olsam da onu da hemen ilave edeyim pırasa yemekleri nelerdir
diyenlere kıymalı pırasa aradığınız tencere yemekleri arasında diyebiliriz.
.
Pırasalı börek tarifi yapmak isteyenler tıklayın:
Kışın en çok olan sebzelerinden olan pırasa yemeklerini yapmanın
tam mevsimi bir çok sosyal paylaşım sayfalarında da gördüğüm pırasa sarması şu
an en çok evlerde pişen yemek sanırım herkesin pişirip paylaştığına sık sık
şahit oluyorum.
Pırasayı tencerede sevenler ve yapmak isteyenlere işte
harika bir lezzet pırasa yapmanın hiçbir zorluğu olmadığı gibi zeytinyağlı yerine
benim gibi kıymalı yapmaya ne dersiniz.
Pırasa yapmak püf noktası sadece pırasalarınızı aynı boyda
seçmeniz olacaktır. Aynı boyda olan pırasaların pişme süreleri aynı olacaktır. Havuçları
ve patatesleri aynı incelikte doğramaya özen gösterin.
Pırasa akşam yemeklerinde tüketmeniz çok yerinde olacaktır. Akşam
sofralarında yapacağınız pırasanın yeşil yapraklarını börek yapabilirsiniz
atmak yerine değerlendirebilirsiniz.
Kıymalı pırasa yapacaklara işte tarifi.
Kıymalı pırasa için gerekli malzemeler:
250 gr az yağlı kıyma
3 dal orta boy pırasa ( orta boy tercih etmenin sebebi daha
kısa sürede pişmesi)
3 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı Osmancık pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çal kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2,5 su bardağı su ( benim tarifim suyu hiç kalmadı siz
isterseniz su miktarını çoğalta bilirsiniz.

Kıymalı pırasa hazırlanışı:
Pırasaları ayıklayalım ve iyice yıkayalım kabuk kısımlarında
toprak olmamasına özen gösterin.
Patates ve havucu soyalım pırasaları, havucu, patatesi eşit
kalınlıkta doğrayalım.
Pirinci yıkayalım ve ön hazırlık bitikten sonra gerisi hemen
yemeğin pişirmeye geçmek oluyor.
Kıymayı 2 yemek kaşığı su ile suyunu çekene kadar kavurmak
oluyor suyunu çeken kıymanın üstüne 2 yemek kaşığı sıvıyağını ilave edelim birkaç
dakika kıymanın pişmesi için ağzını kapatalım.
Pişen kıymanın üstüne patates ve havucu ilave edelim birkaç dakika
kavuralım yağda soteleyince çigsimsi tat yerine daha bir lezzetli olacaktır.
Üzerine pırasaları ilave edelim karıştıralım üzerine nane,
karabiber, biber salçası, domates salçasını, suyunu ve tuzunu ilave ettikten
sonra en son karıştıralım ve pirinci ilave edelim dağınık olarak yerleştirelim.
Kaynamaya başlayan kıymalı pırasayı kısık ateşte demlene
demlene pişmesi için bırakalım.
Yaklaşık 15, 20 dakika arası pişmiş olacaktır kıymalı
pırasa. Dinlenince servise hazır olan kıymalı pırasayı yapanlara şimdiden
afiyet olsun.
Yanına hazırlayacağınız terbiyeli domates çorbası kıtır
ekmek, ve mevsim salatası ile akşam menünüz hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder