Kıymalı Pırasa Tarifi – Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır?

Kıymalı Pırasa Tarifi – Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır? Nefis Pırasa Yemeği Püf Noktası:

Pırasayı aslında çok yapmayı bilmezdim eskiden nedeni annemin evinde hiç tüketmemiş olmadan kaynaklanıyordu sanırım ama birkaç yıldır annemde bahçesinde çok güzel pırasa yetiştirmeye başladı biraz geç oluyor hepsi bu pırasa bizim oralarda soğuk olduğu için geç yetişmesinden dolayı hali ile bizde geç yiyoruz.

Pırasayı zeytinyağlıdan ziyade fırında çok güzel oluyor böreği ayrı bir lezzet olsa da tencerede yapmakta iyi bir alternatif diyette olanlar zeytinyağlı tercih edebilir.

Pırasa kış mevsiminde en çok tükettiğimiz sebzelerden olsa da ara sıra aynı tarif yerine her zaman yeni bir tarif ile sofraya sunmanın keyfi başka oluyor sıkılmadan tüketebilirler çocuklar çok sevmediğini varsayarsak değişik onları sıkmayacak tarifler onların bu faydalı sebzeyi tüketmelerinde büyük etkisi olacaktır.

Pırasa börek, zeytinyağlı pırasa, fırında pırasa, yumurtalı pırasa, parasalı açma börek, pırasa sarması yapmayı tercih edebilirsiniz pırasa çorbasını unutmuş olsam da onu da hemen ilave edeyim pırasa yemekleri nelerdir diyenlere kıymalı pırasa aradığınız tencere yemekleri arasında diyebiliriz.
.
Pırasalı börek tarifi yapmak isteyenler tıklayın:

Kışın en çok olan sebzelerinden olan pırasa yemeklerini yapmanın tam mevsimi bir çok sosyal paylaşım sayfalarında da gördüğüm pırasa sarması şu an en çok evlerde pişen yemek sanırım herkesin pişirip paylaştığına sık sık şahit oluyorum.

Pırasayı tencerede sevenler ve yapmak isteyenlere işte harika bir lezzet pırasa yapmanın hiçbir zorluğu olmadığı gibi zeytinyağlı yerine benim gibi kıymalı yapmaya ne dersiniz.

Pırasa yapmak püf noktası sadece pırasalarınızı aynı boyda seçmeniz olacaktır. Aynı boyda olan pırasaların pişme süreleri aynı olacaktır. Havuçları ve patatesleri aynı incelikte doğramaya özen gösterin.

Pırasa akşam yemeklerinde tüketmeniz çok yerinde olacaktır. Akşam sofralarında yapacağınız pırasanın yeşil yapraklarını börek yapabilirsiniz atmak yerine değerlendirebilirsiniz.
Kıymalı pırasa yapacaklara işte tarifi.

Kıymalı pırasa için gerekli malzemeler:
250 gr az yağlı kıyma
3 dal orta boy pırasa ( orta boy tercih etmenin sebebi daha kısa sürede pişmesi)
3 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı Osmancık pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çal kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2,5 su bardağı su ( benim tarifim suyu hiç kalmadı siz isterseniz su miktarını çoğalta bilirsiniz.


Kıymalı pırasa hazırlanışı:

Pırasaları ayıklayalım ve iyice yıkayalım kabuk kısımlarında toprak olmamasına özen gösterin.
Patates ve havucu soyalım pırasaları, havucu, patatesi eşit kalınlıkta doğrayalım.

Pirinci yıkayalım ve ön hazırlık bitikten sonra gerisi hemen yemeğin pişirmeye geçmek oluyor.

Kıymayı 2 yemek kaşığı su ile suyunu çekene kadar kavurmak oluyor suyunu çeken kıymanın üstüne 2 yemek kaşığı sıvıyağını ilave edelim birkaç dakika kıymanın pişmesi için ağzını kapatalım.

Pişen kıymanın üstüne patates ve havucu ilave edelim birkaç dakika kavuralım yağda soteleyince çigsimsi tat yerine daha bir lezzetli olacaktır.

Üzerine pırasaları ilave edelim karıştıralım üzerine nane, karabiber, biber salçası, domates salçasını, suyunu ve tuzunu ilave ettikten sonra en son karıştıralım ve pirinci ilave edelim dağınık olarak yerleştirelim.

Kaynamaya başlayan kıymalı pırasayı kısık ateşte demlene demlene pişmesi için bırakalım.
Yaklaşık 15, 20 dakika arası pişmiş olacaktır kıymalı pırasa. Dinlenince servise hazır olan kıymalı pırasayı yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Yanına hazırlayacağınız terbiyeli domates çorbası kıtır ekmek, ve mevsim salatası ile akşam menünüz hazır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar