Duyarlı Olalım!!!! Çok Değil Sadece Sofranızdan Geri Kalan Yeterli

Bugün aslında ne bir yemek tarifi paylaşacağım nede pratik bir tarif veya gezdiğim bir yer değil deyinmek istediğim konu doğadaki hayatımızdaki diğer canlılar “hayvanlar”

Bu konu daha hassas aslında neden mi? Dışarıda kendi doğal yaşamını sürdürmeye çalışan hayvanlardan bahsetmek istiyorum bu mevsim gelince soğuk ve kar sadece insanlar için hayatı zorlaştırmıyor doğadaki diğer yaşayan canlılar içinde su ve yiyecek bulamama gibi durumlarda kalıyor.

Doğada yaşamak bir çok hayvan için kolaydır çünkü yaradılışları onları soğuk hava şartlarına ve yaşadıkları iklime göre hayatlarını sürdürseler de bu soğuk hava ve yoğun kar yağışı onlar için zor zamanlardan oluyor.

Doğada olduğu kadar kimimizin bahçesinde sokağı da her gün gördüğü kuş, köpek, kedi gelse de aklımıza bir çok hayvan şu anda soğuk hava ile mücadele ediyor.

Soğuk havalar gelince evsizler ve hayvanlar gelir aklıma soğuk havalarda yemek bulmak hayvanlar için oldukça zor olur sığınacak yerlerde sizinde bahçenizde yeriniz varsa birkaçını barındırabilirsiniz soğuk günler bitene kadar.

Ormanlık alanlara yolunuz düşüyorsa evinizdeki artık yemek ve ekmekleri yoldan geçerken bile birkaç dakikanızı ayırarak onları hayvanlar için bırakabilirsiniz.

Evdeki kullanmadığınız kaplarla soğuk günler bitene kadar sokağınızdaki park ve boş alanlara onları sabitleyip insanları bilinçlendirip buralara yemek bırakarak siz örnek olup birkaç kişi bile olsa bilinçlendirebilirsiniz.

Biz evdeki ekmekleri evin çatısına bırakarak birkaç kuşu aç kalmaktan kurtarabiliriz diye düşünmüştük ama öyle olmadı kuşların bir çok noktadan gelip ekmek kırıntılarını tükettiklerini gördük bunu aslında çocuklarım rica etti onları bu davranışlarının ne kadar doğru olduğunu gördüm.  Bahçedeki kedileri sahiplenme sekte onlara yemek vermeyi ihmal etmeyiz ama şu zamanda bir canlının sizin sofranızın artıkları gibi düşündüğünüz yiyeceklerle karınlarını doyurduğunu görmek ne kadar güzel bir his..

Bu yazım doğal hayattaki karlı günlerde aç kalan hayvanlara belki bir yayarı olur amacı ile yazdım umarım bir çok kişiye ulaşır ve herkes sofrasından geriye kalanı dökmek yerine bu şekilde değerlendirir Sevgiyle kalın.

Bu yayını daha yararlı nasıl olabilir önerilerinizi bekliyorum.


Yorumlar

Popüler Yayınlar