Kızarmış Patates Topları Tarifi - Patates Topları Nasıl Yapılır?
Kızarmış Patates Topları Tarifi - Patates Topları Nasıl Yapılır?
Patates yemekleri ile ayrı bir blog açılsa sanırım yinede
bitmez kumpirinden tutunda bir çok salatasına kadar her güne bir tarif çıkabilir.
Patates kızartmak her zaman daha lezzetli gelir nedense cipsleri ayrı bir
lezzet oluyor tabi. Patatesleri birde böyle deneyin derim.
Çıtır çıtır dışı ile içindeki eriyen kızarmış patates
topları ile sofranıza sıcak bir aperatif hazırlamak ister misiniz?
Çocukların çok seveceği bu tarifin içine dahada lezzet
katmak isterseniz pastırma ilave edebilirsiniz.
Kızarmış patates topları yapmak oldukça basit olduğu kadar
lezzetli bir tarif doğum günlerinde çocuklar için yapacağınız sofralarda yer
alabilir bu tarif.
Patates topları kalabalık sofralarda börek yerine ara sıcak
olarak servis edeceğiniz tarifler sırasına koyabilirsiniz.
Gün yapacaklara da tavsiye edebilirim en çok gün yemekleri
için tarif aranıyor ve soru soruluyor bana işte bu tarif onlardan birisi.
Kızarmış çıtır çıtır patates topları yapacaklara işte
tarifi:
Kızarmış Patates Topları İçin Gerekli Malzemeler:
5 adet orta boy haşlanmış patates
Karabiber
Pulbiber
Tuz
İçi İçin:
Kaşar peyniri
Dışı İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 kase galeta unu

Kızarmış Patates Topları Hazırlanışı:
Haşlanmı hatetesleri rendeden geçirelim ama soğuduktan
sonra.
Patateslerin üstüne tuzu, karabiber, pulbiber ekledikten
sonra iyice yoğuralım birbirine yapışması lazım.
Yoğurma işlemi bittikten sonra cevizden biraz daha büyük
halde yuvarlayalım ve sonrasında içini oyalım içerisine kaşar peyniri ilave
edelim ve kapatalım.
Tüm işlem patates toplarına uyguladıktan sonra çırpılmış
yumurta sarısına batıralım ve galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda her
tarafı kızarana kadar pişirelim.
Kızarttıktan sonhra havlu kağıt üstüne alalım ilk sıcaklığı
geçtikten sonra servis tabağına dizip dilerseniz alması kolay olsun diye kürdan
batırarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder