Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 Sonbahar mevsimi gelmesiyle birlikte biraz evleri özlemiş olabiliriz.

Sonbahar ayları girince tatilin bitmesiyle birlikte yavaş yavaş, mutfaklarda ekmek kokuları yükselme ye başladı. Bahçe ürünleri yetistiriyormusunuz bilmiyorum küçük bir balkonunuz bile varsa sarımsak, soğan ve reyhan gibi bitkileri mutlaka ekin derim.

Annem hayatta ve hala az da olsa elimizin değdiği sarımsak soğan, bulgur un vs bir çok gıda ya bahçemizden diyebilirim bugün mis gibi kokan sarımsaklı ekmek hazırladım.

Kokusu lezzeti inanılmaz oluyor. Tereyağını kendim hazırladım zeytinyağı bahçemizden un yine aynı ne diyebilirim elimizin altındaki bir harman gibi oldu desem yeridir sarımsaklı ekmeğim sizlerde deneyin!

Peki sarımsaklı ekmek hangi yemeklerle uyumlu oluyor ?

Et, tavuk ve balık yemeklerinde iyi bir alternatif olabilir.

Sarımsaklı Ekmek  nefis oluyor 


Kahvaltı ve ikindi çayları için ve tabiki taze ekmek kokusuna  biraz neşelendirerek dilim dilim çekip tüketmek isteyen herkes yapsın lütfen.

Sarımsaklı ekmek için gerekli malzemeler.

Sarımsaklı ekmek tarifi 

1 çay bardağı süt 🥛 

1 çorba kaşığı maya

2 tatlı kaşığı şeker 

1 ,5 tatlı kaşığı tuz 

1 adet yumurta 🥚 

2 tatlı kaşığı tereyağ 

3 su bardağı un 


Üzeri için:

2 diş sarımsak 

2 çorba kaşığı zeytinyağ 

1 çorba kaşığı tereyağ 

1 tutam tuz 

Ve kaşar peyniri 


Ilık süt, maya ve şeker ile ön mayalama yapılır ve üzerine yumurta, tereyağ ve tuz eklenip iyice çırpılır.

Üzerine unu azar azar eklenip iyice yoğrulup ekmek yapacağımız kaba direk alınır ben alt kısma galeta unu serptim hamuru kapatıp 30 dakika mayalandırın.

Mayalanan hamuru elimizle açın 15 dakika daha bekleyip kesip.

Sos malzemeleri küçük bir kapta bir araya getirilir iyice çırpılır ve hamurun üzerine sürülür.

Kesik atışan yerlere kaşar peyniri yerleştirilir ve 15 dakika önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir tarifi beğenip yaparsanız benimle sosyal medya hesapları üzerinden paylaşabilirsiniz 😉





Yorumlar

Popüler Yayınlar