Pastane Usulü Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi
Kıyır Kıyır bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi
Tuzlu kurabiye sirke mutlaka koyun ve unutmayın sirke tadı bile kalmayacak daha kıyır kıyır, olmasına destek olan sirke tam ölçü kullanın lütfen.
Pastane kurabiyesi oda sıcaklığına gelince cam kavanoz da saklayabilirsiniz. Beş çayı için ve kalabalık misafir ikramları arasında değerlendirebilir siniz.
Ben misafir için yaptım ve tam puan aldı tarif hemen not alındı.
Bayatlamayan pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi
125 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta bir sarısı üzeri için ayırın
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı;
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta , sirke, tuz, şeker ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır un önce 2 bardak sonra bir bardak eklenerek iyice yoğrulur.
Yağlı kagıt serili tezgahta açılır ve istediğiniz şekilde kesilir. Tepsiye dizilir.
Hamur çok ince açmayın lütfen .
Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilip 170 derecede pişirelim
Şekil vermek için bıçak, bardak , ve kurabiye kalıpları kullanabilirsiniz.
Ben doğrayıcı ile şekillendirdim.
Tariflerimi deneyip fotoğrafları benimle sosyal medya hesapları üzerinden paylaşabilirsiniz. ;)))
Yorumlar
Yorum Gönder