Pastane Usulü Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Günlerden hafta ortası olmuş bile sonbahar mevsimi girmesi ile birlikte artık bir çok kişi evde şöyle ağızda dağılan ve bayatlamayan kıyır kıyır, bir tuzlu kurabiye tarifim var yapmak isterseniz malzemeleri az olmasının yanı sıra oldukça pratik ve lezzetli oldu.

Tuzlu kurabiye sirke mutlaka koyun ve unutmayın sirke tadı bile kalmayacak daha kıyır kıyır, olmasına destek olan sirke tam ölçü kullanın lütfen.

Pastane kurabiyesi oda sıcaklığına gelince cam kavanoz da saklayabilirsiniz. Beş çayı için ve kalabalık misafir ikramları arasında değerlendirebilir siniz.
Ben misafir için yaptım ve tam puan aldı tarif hemen not alındı.



Bayatlamayan pastane usulü tuzlu kurabiye tarifi 

125 gr tereyağ 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
2 adet yumurta bir sarısı üzeri için ayırın
2 tatlı kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı sirke 
1 paket kabartma tozu 
3 su bardağı un 

Üzeri için 
Yumurta sarısı 
Susam 

Hazırlanışı;
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta , sirke, tuz, şeker ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır un önce 2 bardak sonra bir bardak eklenerek iyice yoğrulur.
Yağlı kagıt serili tezgahta açılır ve istediğiniz şekilde kesilir. Tepsiye dizilir.
Hamur çok ince açmayın lütfen .
Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilip 170 derecede pişirelim

Şekil vermek için bıçak, bardak , ve kurabiye kalıpları kullanabilirsiniz. 
Ben doğrayıcı ile şekillendirdim.

Tariflerimi deneyip fotoğrafları benimle sosyal medya hesapları üzerinden paylaşabilirsiniz. ;)))
Kıyır Kıyır bayatlamayan pastane kurabiyesi tarifi





Yorumlar

Popüler Yayınlar