Humus tarifi tam ölçü

 Hatay usulü evde humus tarifi tam ölçü

Hatay'ın humusuna doyum olmuyor!

Çok uzun bir süre ara vermiş olabilirim. Kaldığım yerden devam edeyim bakalım, çok özlemişim İnstagram'dan düzenli paylaşımlarım var artık.

Hatay'da bir yemek macerası olarak başlayıp ara verdiğimden dolayı bir çok yemek tarifi deneyimlerim de oldu sizlere daha çok ama çok paylaşmak istediğim bir sürü keyifli tarifler biriktirdim...

Yeniden Hatay'a özgü lezzetimiz humus ile başlayalım.

Humus bir çok farklı tüketmeniz mümkün Antakya'da İskenderun da ise çok eski bir ustamız var babadan kalma mesleğinin hakkını veren.

İşte Hatay vazgeçilmez lezzetlerinden humus.

Harika bir #antakyamutfağı bir tarif bırakıyorum kaydet uygula daha önce neden bu şekilde yapmadığına sende şaşıracaksın.


🌿🌿🌿🌿🌿🌿

——— Antakya humusu tarifi ——

Tarif 6 kişilik✅

Antakya’ya gelemeyenler için ise işte tarifi .

400 gr haşlanmış nohut 2 büyük kase 

1 çay bardağından çok az tahin 

1 çay bardağı çok az zeytinyağ 

1 çay bardağı az yine su sıcak 

3 diş sarımsak 

1 çay kaşığı kimyon 

Tuz 

Üzeri için: 3 yemek kaşığı zeytinyağ, pulbiber , maydanoz , domates , nohut ile süsleyebilirsiniz. Lezzetine lezzet katarsınız. 

Çam fıstığı ve tereyağı kavurup döke bilirsiniz.

Tereyağıli yumurta güzel bir alternatif

Nohut, tahin, su , zeytinyağ, kimyon, tuz, sarımsak eklenir 5 -10 dakika arası çekiyotuz ve hazır.✅

Çekmede kıvam alana kadar ara arada çekebilirsiniz mutlaka bekletmeden tuketin ev yapımı olduğu için saatler öncesinden hazırlamayın.

Hazırlamak zorunda kalıyorsanız mutlaka saklama kutusunda buzdolabında muhafaza edin. 

Sunum yapacağınız tabağa alın.

Şekil verin .

Zeytinyağ, pulbiber eş zamanlı ısıt nohut da ekleyebilirsiniz benim gibi .

Üzerine dökün maydanoz ekleyin servise hazır✅

YouTube ve Instagram hesabından takipe alarak videoları ile tarifleri izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar